Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hot rod postavený z Lamborghini Espada je hotov. A můžete ho mít, stojí ale ranec

Martin Tolar
Diskuze (0)

Dnes je moderní upravovat klasická auta, ovšem leckdy by z toho puristé dostali osypky.

Často i já tvrdím, že překousnu u starého auta ledajaké úpravy, hlavně když s ním pak majitel jezdí. Tohle je ale rozhodně trochu moc i na mne. A pokud jste slabší povahy, asi galerii k tomuto článku také vynechte.

Opět se totiž někdo rozhodl, že si postaví hot rod z klasického a vzácného auta. Jako základ si vybral nádherné Lamborhini Espada.

Hot rod přišel na svět ve Francii u Danton Arts Kustoms, kde už pár klasik tímto stylem poznamenali. S úpravou auta prý souhlasil i Fabio, synovec zakladatele automobilky Ferruccia Lamborghini.

Auto je nyní dokonce na prodej za 750 tisíc dolarů, tedy přes 17 milionů korun. Ano, to jsou peníze, za které byste si mohli koupit domů Aventador a Urus. A ano, pro mnoho lidí není Espada autem, které by definovalo historii této značky. 

Velké pohodlné kupé s dvanáctiválcem vpředu, který zůstal i hot rodu, má ale svoje kouzlo a hrozně se mi líbilo i naživo, byť za volant jsem se posadil jen u nepojízdného vraku bez motoru. I tak bych jej asi osobně nepřestavěl nikdy na podobný typ vozu. 

Útěchou mi tak může být alespoň to, že auto prý nebylo v moc dobrém stavu a úprava teď stojí na speciálním novém rámu. Uvnitř také z původního interiéru moc nezůstalo a byl nahrazen hliníkovými ručně dělanými díly s alcantarovým čalouněním. Přesto se z auta dalo vyrobit i něco jiného, třeba ozdoba vašeho obýváku. 

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme