Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer H2 dostal nový motor a interiér

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Na autosalonu v New Yorku, který bude probíhat od 6. dubna do 15. dubna se vedle osmiválcového H3 Alpha představí i modernizovaný H2.

Hummer H2 bude v New Yorku následovat svého menšího a mladšího sourozence H3. Na autosalonu se představí s přepracovaným interiérem, novou pohonnou jednotkou a drobnými retušemi vzhledu karoserie.

Návrháři Hummeru vzali přepracování interiéru od podlahy. Původní palubní deska, připomínající nákladní auto zmizela a nahradila ji nová lépe odpovídající zaměření vozu na normální provoz. Nové jsou i výplně dveří a také použité materiály. Novinkou je nabídka třetí řady sedadel určené pro dva cestující.

Interiér Hummeru je vybaven klimatizací s novými ovládacími prvky a standardem se stane audio systém Bose. Na přání se bude dodávat DVD přehrávač, kamera, která pomůže při couvání, navigační systém nebo vyhřívání kapaliny ostřikovačů čelního skla.

Druhou zásadní novinkou Hummeru H2 je pohonná jednotka. Tou je hliníkový osmiválec o objemu 6,2 litru, který podává výkon 293 kW (393 k) a točivý moment 574 Nm. Původní šestilitrový osmiválec měl výkon 242 kW (316 k) a točivý moment 495 Nm. Sílu motoru přenáší na kola obou náprav nová šestistupňová automatická převodovka Hydra-Matic 6L80.

Hummer H2 společně s novým interiérem a motorem dostal také rozšířenou bezpečnostní výbavu, která bude obsahovat hlavové airbagy pro všechny tři řady sedadel, předpínače bezpečnostních pásů sedadel první řady, stabilizační i protiprokluzový systém a kontrolu tlaku v pneumatikách.

Na karoserii se modernizace podepsala pouze zvětšením otvorů v masce chladiče pro lepší přísun chladícího vzduchu k motoru a nalakováním spodních částí nárazníků vpředu i vzadu stříbrnou barvou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - davy
30. 3. 2007 23:36
skvele!
Tak to mi kluci americti udelali opravdu radost. Ten interier vypada opravdu pekne, motor ma opravdu pekne parametry (i kdyz ten obsah, to uz je fakt sila:-)). Ale jen pevne doufam, ze tam uz davaji lepe dimenzovanou prevodovku. Ta puvdni ze Chevrolet Tahoe, ktery vazi o tunu mene, zpusoboval jeji totalni zniceni pri ostre jizde. Jo jinak pro kritiky tohoto auta, ma jako jedine obrovskou vyhodu oproti konkurenci. Popisu situaci. Jedu si to H2 po dalnici, temer predpisovou rychlosti, kdyz tu nahle kamion prede mnou hazi bez blinkru mys z praveho pruhu. Misto brzd zapinam dalkove (vcetne rampy na strese), coz spolu s dalsimi seriovymi obrysovymi svetly po celem aute a jeho velikosti a kinetickou energii zpusobovalo, ze tihle typci se stejnou mysi, kterou se puvodne vydali do meho pruhu, vydavaji vyplasene zpet. A to se nam v ostatnich (tedy mensich autech) nestava, ze...