Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer HX-T: Elektrický minihummer z Británie

Michal Fokt
Diskuze (2)
Hummer H1 se vrátil? A má tentokrát ekologický pohon? Inu, dá se to tak říct, pokud tedy nebude trošku na překážku délka 3,0 m...

Hummer H1, coby civilní verze vojenského speciálu Humvee, vzniklá na popud filmové hvězdy Arnolda Schwarzeneggera, už je delší dobu minulostí, stejně jako od něj odvozené, menší verze H2 a H3, které taktéž padly za oběť rostoucím cenám benzinu a ekonomické recesi.

Ale co kdyby se Hummer H1 vrátil, avšak s ekologičtějším pohonem, třeba elektrickým? Měl by ještě šanci? Ptám se proto, že je opravdu zpět coby Hummer HX-T a vyrábí jej jedna britská firma. Há-jedničce jako by z oka vypadl a je vybaven elektromotorem dosud nespecifikovaného výkonu.

Má to ale háček - spíše než o obří postrach nejnáročnějšího terénu jde o ...golfový vozík. Je totiž dlouhý rovné tři metry a 1,48 m široký. Tak tomu říkáme downsizing... Rozběsní se na maximální rychlost 45 km/h a jízdní dosah činí s běžnými autobateriemi 65 km. Z rychlost 24 km/h zastaví na vzdálenosti 2,0 m. No nekupte to, za 17.950 euro. Můžete si také připlatit pár drobných - konkrétně 14.750 euro - za Li-Ion akumulátory. pak činí dojezd 97 km.

Michal Fokt
Diskuze (2)
14. 6. 2013 13:43
pane Fokt
doporučuju nasadit brejle a jako novinar v automobilo branzi se zastydět, vzdyt je to podobne jen Hummeru HX, kde v tom vidíte jakoukoliv podobnost s H1? v tom ze to ma 4 kola a volant?
Avatar - hattori_hanzo
14. 6. 2013 12:38
H1?
Tak zrovna ten to z těch tří připomíná úplně nejmíň. 8-s