Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Toyota Prius oslovuje významné fleetové zákazníky

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Toyota Prius, první sériově vyráběný automobil Toyoty s hybridní technikou pohonu, stále více oslovuje firemní klientelu v České republice. Významné společnosti zařazují v současnosti model Prius do svých vozových parků.

Toyota Prius v barvách IKEA

Společnost IKEA vstoupila do České republiky v roce 1991. Od té doby pravidelně zvyšuje počty zákazníků ve svých prodejních centrech a stejně tak se daří i v celkovém objemu prodaného zboží. Své aktivity rozvíjí také v oblasti ochrany životního prostředí. Vybavení vozového parku hybridními modely Toyota Prius je tedy přirozeným krokem k tolik potřebné šetrnosti. Jedním z těchto kroků je postupné nahrazení stávajícího vozového parku automobily Toyota Prius s hybridním pohonem. Podobnou cestou šlo také rakouské zastoupení švédské nábytkářské firmy.

Toyota Prius do služeb autopůjčovny HERTZ

Společnost Hertz je největší a nejstarší autopůjčovnou na světě. Má celkem přes 7.000 poboček ve více než 150 zemích světa a provozuje kolem 450.000 vozidel. V České republice začal Hertz samostatně pracovat v porevoluční době v roce 1989 jako první mezinárodní autopůjčovna v tehdejším Československu.

Za posledních 15 let vyrostla firma v největší autopůjčovnu v České republice s pobočkami v Praze, Brně, Ostravě a Karlových Varech. V současné době provozuje v sezónní špičce až 800 vozidel různých kategorií a značek. Primárním kritériem pro výběr vozidel do vozového parku jsou především požadavky zákazníků autopůjčovny.

„V současné době jsme pořídili do testovacího provozu 5 vozidel. Jakmile se přesvědčíme, že jsme přinesli očekávané pozitivní překvapení, jsme připravení flotilu zdvojnásobit“, sdělil Ing. Jiří Katolický, generální ředitel společnosti HERTZ pro Českou republiku při slavnostním předání prvních pěti vozů Toyota Prius.

Ondřej Láník
Diskuze (8)