HYKRO a HAVEX míří na veletrh FOR CARAVAN. A s nimi kompletní výbava pro cestovatele

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

HAVEX-auto je předním českým autorizovaným prodejcem automobilů. Prodává přes 10 000 vozů ročně a zaměstnává více než 300 zaměstnanců. Přinášíme rozhovor s generálním ředitelem Zdeňkem Honkem.

Na sklonku loňského roku úspěšná firma HAVEX-auto oslavila 30leté výročí a do portfolia HAVEX group přidala akvizici největšího importéra a dealera karavanů a obytných aut v ČR společnosti HYKRO. Šlo tak o další významný krok v historii firmy, která významně vyrostla v roce 2009, když HAVEX podílově vstoupil do společnosti IMOFA spol. s r. o. a vedle škodovek začal prodávat vozy značky Jeep, Alfa Romeo, Fiat, Fiat užitkové vozy a Maserati. O rok později se přidal ještě SEAT a před dvěma lety i motorky Vespa, Moto Guzzi, Piaggio a Aprilia.

Rozšířením portfolia významně povyrostla i čísla. První miliarda obratu přišla v roce 2010 a o jedenáct let později se firma přiblížila až k šestinásobku. O tom, jak si HAVEX group vede dnes a jaké jsou vize společnosti do budoucna, jsme si povídali s generálním ředitelem Zdeňkem Honkem.

Proč jste se rozhodli koupit HYKRO? Přece jen je to v rámci automobilového trhu specifické odvětví.

Měli jsme perfektně pokrytý retailový i fleetový trh, postupně pak i motorky, sportovní a užitková auta. Investice tímto směrem tak byla logickým krokem. A potkalo se to se situací, kdy HYKRO postupně rostlo, přibíralo další značky a z rodinného podniku se proměnilo v obří firmu, jež má ohromný potenciál, ale vyžaduje další investice. A tak se pan Horký, který HYKRO založil a v podstatě vybudoval s pár lidmi okolo sebe, rozhodl společnost prodat. Pro nás to znamená, že dnes můžeme zákazníkovi poskytnout komplexní službu „pod jednou střechou“, od auta přes karavan až po motorku, a to včetně doplňkových služeb a servisu.

Loni jste vůbec nevystavovali, letos máte zamluvenou velkou plochu. Chystáte se opět ovládnout trh?

Loni společnost měnila majitele a procházela transformací. Prodej i servis sice běžel plynule dál, ale bylo potřeba vyřešit všechny detaily spojené s akvizicí a na veletrhy už nezbyl prostor. Díky tomu, že HAVEX group získal do svého portfolia HYKRO, rozhodli jsme se odprezentovat návštěvníkům naši plnohodnotnou službu. Je to vlastně společná prezentace značek, jež v rámci HAVEX group máme. Díky tomu dokážeme milovníkům nezávislého cestování nabídnout nejen obytné auto či karavan, který v HYKRU pomůžeme klientovi vybrat a dovybavit na míru, ale k němu i vhodná tažná auta ze stáje HAVEXu a finálně i skútr či motorku od IMOFY, díky nimž mohou cestující bez komplikací zamířit za dalším dobrodružstvím, když už zaparkují ve vysněné destinaci.

Přišly se změnou majitele do HYKRA i nějaké rozsáhlejší změny?

Posílili a rozšířili jsme klientský servis.

Kde najdou návštěvníci váš stánek?

Expozici největšího dovozce a prodejce karavanů na českém trhu společnosti HYKRO najdete od 15. do 17. března v HALE 6.

A co všechno bude na výstavě k vidění?

V expozici máme připravených okolo 20 obytných aut a karavanů doplněných vhodnými tažnými vozidly. Zatímco venku bude možné obdivovat vůz americké značky Jeep, uvnitř v pavilonu se v rámci výstavy veřejnosti představí nový Kodiaq od Škody.

Mluvíte o společné expozici s IMOFOU. Přivezete tedy do Letňan i motorky?

Určitě, naši klienti s oblibou vyrážejí na dovolenou v obytném autě a po zaparkování se v destinaci pohybují na skútrech. Na veletrhu uvidí oblíbené Vespy, které se vejdou do garáže uvnitř obytného vozu.

Jaké značky do expozice připravujete?

Expozici rozhodně vévodí obytné vozy a karavany německé firmy Knaus Tabbert Group, konkrétně značky Knaus, Weinsberg a Tabbert. Mimo to se však můžete těšit i na exponáty od výrobců Carado, Fendt, Bravia či prémiové Kabe. Těšit se můžete na celou škálu aut od úsporných modelů pro párové výlety až po luxusní vozidla pro početnou rodinu, které zaručí komfort i na delších pobytech na cestách.

Kromě stálic přivezete do Prahy i mnoho novinek, můžete modely upřesnit?

Mezi vystavovanými vozidly nebude chybět například Weinsberg X-Cursion 500 MQ v edici Pepper na podvozku Volkswagen T6.1 či Carado T338 s automatickou převodovkou.

Co je takovou diváckou lahůdkou, kterou by návštěvníci rozhodně neměli přehlédnout?

Rozhodně doporučujeme navštívit i naši venkovní expozici, kde si budete moci prohlédnout luxusní dvouosý rodinný karavan Tabbert Rossini 620 DM Finest Edition s trojpalandou. Ve vnitřní výstavní ploše určitě nevynechejte prohlídku exkluzivního integrovaného obytného vozu Knaus LIVE I 650 MEG v automatu.

Jaký typ byste naopak doporučil lidem, kteří kupují svůj první obytňák?

Na takovou otázku nelze obecně a správně odpovědět. Všechno se samozřejmě odvíjí od přání a požadavků zákazníka. Klient by před koupí měl zvážit, kam bude s autem vyrážet, kolik osob jej bude doprovázet a další faktory. Větší část našich klientů požaduje obytné auto či přívěs pro celou rodinu, jiní u nás poptávají i malé kompaktní vestavby.

Chystáte pro návštěvníky něco speciálního?

Ano, pro návštěvníky naší expozice chystáme soutěž o poukaz na pronájem obytného vozu či karavanu v hodnotě 10 000 Kč a další hodnotné ceny.

Na veletrhu lidé rádi nakupují, protože se cenové nabídky obvykle liší od běžné prodejny. Připravili jste i nějakou speciální veletržní cenu?

Ano, na veletrhu budete moci výhodně nakoupit s veletržní slevou. A je rozhodně z čeho vybírat. Naše společnost, která zastupuje 10 evropských značek obytných aut všech kategorií, má nyní skladem více než 100 nových obytných aut a karavanů.

Bude možné zakoupit třeba i nějaké doplňky nebo se poradit o doplňkové výbavě?

Na místě bude návštěvníkům k dispozici náš zkušený tým, který zodpoví veškeré dotazy. V případě zájmu o karavanové a kempingové doplňky zveme všechny zákazníky do našeho centra, kde se nachází kamenná prodejna.

Co byste poradil lidem, kteří po obytných autech teprve pokukují a zvažují, jestli je to pro ně to pravé, a možná mají z tohoto druhu cestování trošku obavy?

Máme zkušené poradce, kteří na veletrhu anebo i později u nás v karavan centru v pražských Řeporyjích mohou pomoci obavy či nejasnosti rozptýlit a naopak na mnoho věcí, které odlišují dovolenou na kolečkách od té v hotelu, upozornit. A určitě jim může při rozhodování pomoci třeba si karavan nebo obytné auto na dovolenou nejdříve vypůjčit a zjistit, zda je to pro ně to pravé.

Pro ty, kteří se třeba budou potřebovat v rozhodnutí utvrdit nebo veletrh nestihnou, chystáme domácí výstavu v HYKRO od 5. do 7. dubna.

HAVEX group je mateřskou společností holdingu, který se kromě automobilové větve, kam se řadí HAVEX-auto s. r. o., IMOFA spol. s r. o., HYKRO s. r. o. a HAVEX mobility s. r. o., stará také o strategické řízení, financování a významné investice.

HAVEX-auto je stabilní česká firma s 30letou érou úspěšného působení na českém trhu, kde se řadí k předním aktérům. Pro svoje zákazníky je důvěryhodným partnerem a těší se velké oblibě. Kromě prodeje nových automobilů značek Škoda, SEAT a CUPRA společnost nabízí také prověřené ojeté vozy, které jsou součástí programu Škoda Plus a Das WeltAuto, a dodává autorizovaný servis pro značky Škoda, CUPRA, VW a SEAT.

IMOFA poskytuje komplexní služby v oblasti prodeje vozů a autorizovaný servis automobilů Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Jeep, a Piaggio Commercial. Do svého portfolia přibrala i motocykly značek Piaggio, Vespa, Aprilia a Moto Guzzi. Díky dlouholetým zkušenostem je na českém trhu považována za zkušeného lídra a jedničku zastupovaných značek.

Historie firmy HAVEX mobility sahá do roku 1997, kdy sloužila jako školicí centrum pro dealery značky Škoda. Postupně se transformovala na společnost, která se zaměřuje na produkty operativního leasingu, autopůjčovny a pojišťovacího makléře. V rámci operativního leasingu má pro nejbližší období ambiciózní plány. Společnost zaměstnává zdravotně hendikepované spoluobčany a má status chráněné dílny.

Společnost HYKRO svou tradicí a délkou fungování patří k zakladatelům karavanového trhu v České republice. Má dlouhodobou zkušenost v oblasti prodeje, půjčování a servisu obytných aut a přívěsů. Specializuje se na značky Bravia, Carado, Fendt, Kabe, Knaus, Tabbert, Weinsberg, přepravníky na koně Stephex Horsetrucks (STX, AKX) a Careliner.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly