Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai bude vyrábět pick-up Santa Cruz

Michal Fokt
Diskuze (5)
Střední Pick-up značky Hyundai? Už se neptejte jestli vůbec bude, ale kdy se na něj máme těšit. Vývoj totiž už probíhá...

Hyundai před rokem představil koncept midsize pick-upu Santa Cruz, jehož zvláštností je to, že se nejspíš líbí i těm, kdo auta s korbou moc nemusí. Důvod je jasný - byl totiž hezký a namísto funkčních hranatých tvarů přinesl do tohoto segmentu moderní a elegantní křivky. Ostatně není to náhoda, má totiž oslovit generaci "Millenials", tedy ty, narozené koncem minulého tisíciletí a počátkem toho současného, patří totiž k nejsilnějším ve Státech.

Od té doby prosákly zprávy, že Hyundai bude pick-up opravdu vyrábět, což se nyní už zdá víceméně jisté. Vůz má už za sebou údajně schvalovací fázi a vývoj běží na plné obrátky, aby mohl být v blízké době představen v produkční verzi. Dá se očekávat že Korejci nelákají na atraktivní křivky samoúčelně a finální verze se tak nejspíš od studie bude lišit jen v detailech, v opačném případě by se nevyhnutelně dostavilo rozčarování a to byznysu neprospívá.

Je třeba říci, že Hyundaii nechybí odvaha, pouští se totiž do projektu s dost nejistým výsledkem. Pick-upy mají v Americe pověst "pracovních" aut a jsou tak také často využívána, vzhled je až na vedlejší koleji a pokud náhodou standardní využitelnost pick-upu snižuje, je to naopak značná nevýhoda. Pokud chce Američan lifestylový vůz, sáhne po SUV nebo crossoveru, ne po pick-upu. Tohle tedy skončí buď pořádným neúspěchem nebo se Korejcům podaří objevit nový perspektivní trh - nechme se překvapit.

Ovšem i kdyby to nevyšlo, nebude to Hyundai moc bolet, Santa Cruz má vzniknout na technice modelu Tucson, jeho vývoj a výroba tedy nebudou jinak nákladné.

Michal Fokt
Diskuze (5)
19. 1. 2016 17:17
Gorgeous
Perfektní, hned bych ho bral. Je vidět, že Hyundai design prostě umí. A nejen design. Auto jako celek působí až neskutečně kompaktně. Kéž bych je u nás denně potkával, abych se kochal jejich krásou a ne jako dnes, za každým rohem strohá krabice a la Kabaň a spol. ;-)
15. 1. 2016 16:35
Je to fešák ...
ktorý bez problémov zvládne tú americkú hru na pick-up. ;-)
Avatar - Romeo
15. 1. 2016 10:47
Re: konecne
ide im to dobre...maska od audi chybaju iba 4 kruhy :no:
Avatar - Individualita
15. 1. 2016 10:39
Re: konecne
Ten koncept je cool, ale těžko říct jak to dopadne...
Avatar - 3_diamanty
15. 1. 2016 09:06
konecne
uz som hadam ani nedufal.. potvrdenie malo vraj prist uz na jesen... ale kde nic tu nic.... tak som rad ze to nakoniec vyslo ..... takyto pickup hyundaiu v amerike len a len pomoze... sice to este nejaky rok potrva ale uz teraz sa na neho tesim

ostava len verit ze sa tento pickup uchyti a bude to uspesny model.... ale vzhladom na dobre meno hyundaia v amerike a jeho neustale rastuce predaje... som optimista... mohlo by to fungovat... ;-)