Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Coupé 2007: inovace v poločase

Ondřej Láník
Diskuze (26)
Korejské Coupé mělo již mnoho podob. Ta aktuální se opět proměnila z moderně ostřeji řezaných křivek do uhlazeného a jemnějšího stylingu.

Korejské Coupé mělo již mnoho podob. Ta aktuální se opět proměnila z moderně ostřeji řezaných křivek do uhlazeného a jemnějšího stylingu.

Světovou premiéru měl facelift Hyundai Coupé na autosalonu Guangzhou Motor Show v Číně. V Evropě se poprvé model ukáže v Paříži. Po technické stránce se pravděpodobně mnoho nezměnilo. V nabídce bude asi i nadále čtyřválcová (105 kW) a šestiválcová (123 kW) verze.

Stylisté nově vymodelovali řadu povrchových dílů karoserie. Nová příď s asijsky špičatými světlomety dostala opět výrazně odlišný vzhled, který potvrzuje, že Hyundai zatím neusiluje o vytvoření jednotného designérského jazyka. Na bocích již nejsou tolik výrazné charakterové linie a zmizela dokonce i imitace otvoru odvádějícího vzduch z motorového prostoru. Vzadu je nový zaoblený nárazník, mohutné oválné koncovky výfuků a mlhové světlo je umístěné nově uprostřed. Přepracovaná jsou také koncová světla a záďový spojler.

Pro zajímavost uvádíme, že český dovozce Hyundai v současné době nabízí Coupé s motorem 2.0 CVVT (105 kW) za akční cenu 499.000,-Kč. Automobil schopný zrychlovat z 0 na 100 km/h za 9,1 s má poměrně bohatou komfortní výbavu (automatická klimatizace, kompletní elektrická výbava), standardem jsou sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin (pneu Michelin 215/45 R17), z bezpečnostních prvků schází snad jen hlavové airbagy a ESP.

Test vozu Hyundai Coupé najdete v magazínu.

Ondřej Láník
Diskuze (26)