Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Coupe dorazil na český trh

Michal Fokt
Diskuze (0)
Atraktivní korejské kupé už lze koupit i u nás.

Atraktivní korejské kupé už lze koupit i u nás.

Hyundai je jedinou korejskou automobilkou, která má tradici ve výrobě sportovních kupé, která začala již modelem Scoupé, a pokračovala radikálně stylizovaným automobilem Coupe, který se vzhledově mnohým nezamlouval, ale měl i své příznivce (třeba mě). Po jeho velmi diskutabilní „modernizaci“ je tu nyní nový model, který při pohledu z profilu svého předchůdce nezapře.

Na rozdíl od minulého modelu má současné Coupe k dispozici dvojici pohonných jednotek, když osvědčený dvoulitrový čtyřválec s výkonem 102 kW při 6000/min a točivým momentem 181 N.m při 4500/min, známý z předchozího modelu, doplnil vidlicový šestiválec 2,7 l. Ten má sice výkon na svou kubaturu dost podprůměrný - 123 kW při 6000/min, ale přesvědčili jsme se, že dokáže automobil velmi dobře rozhýbat, a to i díky točivému momentu 245 N.m při 4000/min. Tato jednotka se dodává se šestistupňovou převodovkou s přímým řazením, dvoulitr dostal do vínku pětistupňový „manuál“ a čtyřstupňové samočinné ústrojí. Více technických informací naleznete v Magazínu v rubrice Tuning-Supersport.

Coupe má v základní výbavě snad všechno, co si může sportovně orientovaný zákazník přát, od kůží potaženého volantu, až po samočinnou klimatizaci, připlácí se pouze za metalízu a kožené čalounění.

Dvoulitr lze pořídit již za velmi zajímavých 649 900 korun, automat je za příplatek 40 000 korun a šestiválec přijde na 759 900 Kč. Nelze se proto divit, že Hyundai plánuje s modelem Coupe již letos obsadit jedno z předních míst v prodejích, a netají se ani ambicemi na „zlato“ v tomto segmentu. A to rozhodně ne neprávem…

Michal Fokt
Diskuze (0)