Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai láká na omlazenou i30 N. Hlavní novinku většina neocení, ty ostatní ano

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Od představení omlazené i30 už je to nějaký pátek. Standardní verzi co nevidět doplní facelift sportovní i30 N v obou karosářských variantách.

Automobilka Hyundai se s námi oficiálně podělila o první fotografie omlazeného sportovního hatchbacku i30 N. Byť jej stále ještě neukázala na denním světle, i ze zatmavených fotografií lze vyčíst ty nejdůležitější novinky.

Všimnout si můžeme přepracovaných LED světlometů s novou grafikou, výraznější masky s N prvky a jinak tvarovaného nárazníku. Nová světla jsou rovněž vzadu, kde najdeme také zvětšené koncovky výfuku a agresivnější difuzor. Potěší rovněž zbrusu nová devatenáctipalcová kovaná kola, která oproti předchozí i30 N pomáhají ušetřit 14 kilogramů neodpružené hmotnosti.

Video se připravuje ...

Hlavní novinkou omlazeného Hyundai i30 N je osmistupňová dvouspojková převodovka, která se začne nabízet vedle šestistupňového manuálu. Vybraní novináři z Evropy už se maskovanými prototypy (můžete si je také prohlédnout ve fotogalerii) svezli a říkají, že byť automat funguje takřka bezchybně, volili by raději převodovku manuální.

Pod kapotou žádné výrazné změny nečekejte. O pohon se i nadále stará přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec vyladěný na 184 kW, respektive 202 kW pro variantu Performance. Kromě hatchbacku zobrazeného na zveřejněných fotkách se můžeme těšit také na atraktivnější fastback. Oficiálně by se sportovní novinka měla představit v horizontu několika příštích dnů až týdnů. 

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Doporučujeme

16. 9. 2020 20:16
Re: Dobrý češtin
Čo je na tom zle? Nie som odborník na češtinu, ale aspoň si rozšírim obzory. Hlavnú novinku väčšina neocení, tie ostatné novinky väčšina ocení. Aspoň tak chápem zmysel nadpisu a ten ypsilon mi tam príde ok. Len keby to malo znamenať, že hlavnú novinku väčšina neocení ale ostatní ju ocenia, tak by som to videl na mäkké i. Alebo sa mýlim?
Avatar - iudex
16. 9. 2020 17:44
Re: Fanoušek koncernu VW
Rasťo Chvála vcelku vychválil, najmä verziu s 1,5TGDi: https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - poterienko
16. 9. 2020 17:23
Dobrý češtin
“Ty ostatní” to jako vážně? :-O :'-( :D 8-s
Avatar - iudex
16. 9. 2020 16:01
Re: Nova kola
Nech je to ako chce, je na pochvalu, že pri facelifte sa zamerali aj na takúto vec. Ľahké kovanú disky sú u konkurencie za príplatok (viď spomínané Fuji light u M RS) a ak správne chápem článok, u I30N budú v sérii.
Proste i30N je mi čoraz sympatickejšia, facelift je vydarený a zameranie sa na takéto funkčné detaily naznačuje, že im nejde len o marketingové zisky (väčšie haló by vyvolalo navýšenie výkonu).
16. 9. 2020 15:23
Rasto to už má
Na YouTube už ma Rasto z garaze videjko o tom automatu, kterej nikdo neocení a ostatní ano, nebo ne. Nevim 😁