Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai poodhaluje koncept elektrického sportovního sedanu Prophecy

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Automobilka Hyundai poodhaluje koncept elektrického sportovního vozu, jehož premiéra proběhne na ženevském autosalonu.

Nový koncept elektrického sportovního sedanu Prophecy, jehož premiéra je naplánována na 3. března, by měl rozvíjet designovou filosofii značky Hyundai s označením „Sensuous Sportiness“, v překladu „Smyslná sportovnost“, na novou úroveň.

Podle automobilky se tak můžeme těšit na překrásnou siluetu zvýrazněnou elegantními křivkami splývajícími přes široké zadní boky, což by mělo vozu zajišťovat i skvělou aerodynamiku. Zadní linky, jež by měly připomínat záď lodi, tvoří karosářské panely s integrovaným spoilerem a pixelovými  zadními svítilnami.

Jméno „Prophecy“, v překladu Proroctví, by mělo odrážet poslání konceptu, definovat směr budoucího designu Hyundai a zároveň se prosadit jako designová ikona v nabídce elektromobilů značky Hyundai.

„(Koncept) Prophecy nenásleduje trendy. Zdůrazňuje nadčasovou krásu, která obstojí ve zkoušce času. Jeho ikonický design rozšiřuje designové spektrum Hyundai směrem do ještě širších rozhledů,“ uvedl ke konceptu SangYup Lee, vedoucí Hyundai Global Design Center.

Video se připravuje ...

Kromě konceptu Prophecy představí společnost Hyundai Motor na ženevském autosalonu i koncept s označením „Real Progres is in the Air,“ v jehož rámci bychom se měli dozvědět něco nového o strategii společnosti pro elektrifikaci.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

16. 2. 2020 16:52
Re: Re: píšoviny
On je bystroň,ten kterého nadprůměr nezajímá..ale vždy se k němu vyjadřuje
Avatar - bystron
16. 2. 2020 14:21
píšoviny
Mě takové píšoviny nezajímají. Ať se odhaluje pan Mára raději sám, třeba to bude větší sranda. Navíc už to tady bylo. 8-s