Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Staria už má i dvě kempovací verze. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Futuristicky vyhlížející Hyundai Staria se představuje v nových provedeních. Potěšit by měla milovníky cestování a spánku v přírodě či kempech.

Obě nesou označení Staria Lounge Camper a jak napovídá název, jde o verze obytné, nebo spíše kempovací. Hyundai novinky uvedl zatím na domácím jihokorejském trhu, jestli dorazí i do Evropy, zatím nevíme.

Varianty jsou tedy dvě: Camper 4 a Camper 11, čísla přitom odrážejí počet sedadel v kabině. Součástí je elektricky ovládaná výklopná střecha s prostorem na spaní, další lůžko lze vytvořit sklopením sedadel.

Jednotlivé verze se kromě počtu míst k sezení liší také výbavou. Zatímco Camper 11 zřejmě nabízí v podstatě jen možnost přespání, v provedení Camper 4 vidíme také plně vybavený kuchyňský kout s lednicí o objemu 36 litrů, dřezem, pracovní plochou, skládacím stolkem a řadou odkládacích prostor.

Hodit se může venkovní sprcha, šikovná je také síť chránící vnitřek před nálety otravného hmyzu, díky níž se nemusíte bát spánku s otevřenými okny.

Video se připravuje ...

Na jihokorejském trhu se Staria Lounge Camper prodává za 49,5 milionu wonů, což je v přepočtu asi 900 tisíc korun. Na tuto částku vyjde základní 11místná verze. Lépe vybavená varianta Camper 4 s kuchyňským koutem stojí nejméně 68,6 milionu wonů, tedy zhruba 1,25 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

20. 4. 2022 09:42
A snad koupí to člověk dříve, než ...
.. Helmutí vyjebávky, kteří nemají ani čipy, ani káble, vlastně ti Germáni nemají nic!
20. 4. 2022 07:01
Re: Pěkný počin
Koukám, že si chytrák ;-) Orientační cenu tam zmiňují, ano není česká, ale troufnu si tvrdit, že bude hluboko pod VW/MB… základní cena Starie v Německu je 56tis Eur, 1,36mil a třeba Multivan T6.1 od 1,7mil Kč. Pokud sem budou Camper4 dovážet, dá se očekávat stejný rozdíl … Co je na to nepochopitelného?
20. 4. 2022 00:39
Re: Staria je takový kosmistroj
Docela přesný srovnání. Civic 8g byl taky takovej zastaralej výtvor v rádoby moderní kastli.
20. 4. 2022 00:37
Re: Pěkný počin
Tak cena je samozřejmě nejlepší, zejména proto, že žádná není. O prodeji v evropě nejsou informace. Ale abys to ty věděl musel bys nejdřív umět pořádně číst, ty pěknej počine.
Avatar - KANKUNEN
19. 4. 2022 22:23
Staria je takový kosmistroj
na úrovni Civica 8g, ten předběhl dobu.