Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai začal v Nošovicích vyrábět nový model ix20

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Automobilka Hyundai začala v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrábět nový model Hyundai ix20. Jde o čtvrtý typ vozu z Nošovic a jedenáctý typ osobního auta, které se sériově vyrábí v Česku.

Vůz se ve světové premiéře představí koncem září na autosalonu v Paříži. V předpremiéře pak tento čtvrtek v továrně Hyundai v Nošovicích, kde se již týden vyrábí, uvádí dnešní Hospodářské noviny.

"Během října se nový vůz začne distribuovat a 1. listopadu bude zahájen prodej," uvedl mluvčí továrny Petr Vaněk. Hyundai ix20 dlouhý 4,1 metru je typem víceúčelového rodinného vozu MPV. Je dvojčetem vozu Kia Venga, který se v Nošovicích vyrábí již od loňského listopadu.

Hyundai ix20 dostane pod kapotu známé čtyřválce 1,4 CVVT, 1,6 CVVT, 1,4 CRDi a 1,6 CRDi.

Pro nošovickou továrnu Hyundai Motor Manufacturing Czech představuje nový vůz čtvrtou výrobní řadu, dosud se tam vyráběly modely Hyundai i30, Hyundai i30 kombi a Kia Venga.

Letos chce továrna vyrobit více než 170.000 aut, v příštím roce více než 200.000 s tím, že dvě třetiny produkce budou tvořit modely i30 a třetinu vozy Kia Venga a ix20. Postupně by se měla produkce zvýšit až na plnou kapacitu 300.000 aut ročně. Firma kvůli tomu příští rok nabere 1000 lidí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
20. 9. 2010 13:58
Už jsem to viděl zamaskované
A já co mi to jezdí zamaskované kolem domu okres Vyškov a okolí a ono to bylo autíčko od Hyunday i když nic bych nedal tomu že to bylo pod tou maskovací dekou něco většího než ix20