Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I pouhé repliky mohou být velmi drahé. Za tuhle chce majitel 5 milionů

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Mercedes-Benz 300 SL patří mezi automobilové legendy, ale také mezi velmi cenné vozy. Zajímavé však je, že drahé jsou i jeho kopie.

Ukázkovým příkladem je exemplář, který si můžete prohlédnout v galerii. Aktuálně je na prodej u jedné německé firmy za 198.800 eur, což je v přepočtu 5,14 milionu korun.

Pod klasicky tvarovanou karoserií s legendárními racčími "křidly" se přitom ukrývá vcelku ordinérní Mercedes-Benz SLK 320 z roku 2000. O pohon se tak stará 3,2litrový šestiválec o výkonu 218 koní (161 kW), spolupracující s pětistupňovou automatickou převodovkou.

A zatímco navenek auto vypadá věrohodně, uvnitř je znát moderní původ - především při pohledu na palubní desku. Prodejce pak samozřejmě vůz prezentuje jako kombinaci klasického vzhledu se současnou technikou, která zaručuje snadné každodenní používání. Ve výbavě ostatně nechybí prvky jako klimatizace, ABS či kontrola trakce.

I když tahle replika tedy je rozhodně drahá, ve srovnání s originálem stojí zlomek. Na hezký Mercedes 300 SL v provedení kupé totiž potřebujete i víc než milion eur, tedy více než 25 milionů korun.

Vysoká cena repliky mi přesto nedala spát, takže jsem zapátral, jestli se prodávají i jiné. A ano, prodávají. Našel jsem ještě dvě, jedna stojí 245.000 eur, tedy 6,3 milionu korun, druhá 265.000 eur, což je 6,85 milionu korun. Takže to fakt není levná sranda.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme