Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

I ze Škody Fabia lze udělat kempovací auto. U této vám to zabere asi jen hodinu

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Kempovacím autem nemusí být jen dodávka. Posloužit mohou i menší vozy. A ne, nemáme na mysli SUV nebo velké kombíky.

Dostatečné zázemí mohou poskytnout i automobily ještě menší, jak dokládá Škoda Fabia, kterou jsme našli na prodej v Německu.

Konkrétně jde o Fabii Combi první generace, tedy vůz, který je jen 4222 milimetrů dlouhý, 1646 mm široký, 1452 mm vysoký a má 2462milimetrový rozvor.

Video se připravuje ...

Jak udělat camper z osobního auta

Skromné rozměry samozřejmě funkci kempovacího vozu omezují, současný majitel kvůli nim z kombíku mohl vytvořit auto vhodné jen pro jediného nocležníka: z interiéru vyjmul zadní sedadla a vzniklý prostor přeměnil na "obytný".

Základem kempingové vestavby pak je výsuvný modul, umístěný za sedadlem řidiče, který slouží jako kuchyně. Ta nabízí dvouplotýnkový plynový vařič, dřez s odtokem do nádrže na odpadní vodu, nádrž na čistou vodu a několik úložných prostorů.

Strana za sedačkou spolujezdce nabízí místo na spaní. Nachází se tu rošt a 60 centimetrů široká matrace. Prodejce tvrdí, že nocležník má k dispozici prostor dlouhý přes 2,5 metru, takže se tu dobře vyspí i dlouháni. Zajímavým detailem jsou větrací otvory mezi částečně otevřenými zadními okny a rámem dveří, v nichž se nachází síť proti hmyzu.

Nechybí ani sprcha a wc

Výbava pak zahrnuje ještě dva skládací stoly, skládací židli, venkovní sprchu a kempingovou přenosnou toaletu. Majitel dále vyzdvihuje snadnou transformaci zpět na pětimístný kombík. A samozřejmě i opačně: vytvořit z normální Fabie kempingové auto prý zabere jednomu člověku asi hodinu času.

Škodovka je z roku 2004, pod kapotou ukrývá zážehovou čtrnáctistovku o výkonu 55 kW a dosud najezdila asi 172 tisíc kilometrů. K mání je za 4500 eur, což je v přepočtu asi 107 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
2. 6. 2023 18:53
Re: Tragický osud nové Fabie Combi je...
Které ojete auto dnes nestoji jako nové?
Plánuji letos prodávat yaris, už jsem se poohlizel a mám nabídky na odkup, které jsou dokonce vyšší než byla pořizovací cena před 3 roky.
Avatar - Stejsn
2. 6. 2023 09:33
Re: To nepochopím
Bonus je, že když s tím nabouráš, urazí tí kýbl hlavu.
2. 6. 2023 08:33
To nepochopím
Pokud někdo chce nouzově přespat v autě, tak stačí vozit nafukovací matraci. Ale proč si proboha někdo cpe do (jednomístné) Fabie kompletní kuchyni, jako by jel na měsíc do pralesa, když má každý kemp prodejnu i restauraci?
Avatar - Stejsn
2. 6. 2023 06:29
Jo, ve Fiatu 600 "to" taky šlo,
přes blatník.
1. 6. 2023 21:06
Tragický osud nové Fabie Combi je...
...krystalický důkaz idiocie a zločinosti současné antiautomobilové politiky EU, která je ve svých důsledcích všechno, jen ne ekologická! :-O :-O :-O
https://www.autoforum.cz/…akrka-neklesaji/
:-O :-O :-O :-( :-( :-( :no: :no: :no: