Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ikonický karavan Airstream míří do terénu. Vyspí se v něm celá rodina

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Kultovní americký výrobce obytných vozů Airstream představuje nový speciální karavan s nastavitelnou světlou výškou, díky čemuž můžete vyrazit kempovat i do lehčího terénu. V obytném prostoru na vás pak bude čekat vybavení od výrobce REI Co-op.

Karavany Airstream jsou americkou ikonou. Legendární obytné přívěsy s aerodynamickým designem a charakteristickým povrchem z leštěných hliníkových plechů významně ovlivnily popularitu kempování v Americe. A během minulých dekád současně představovaly evoluce i revoluce, které pokračují do dnešních dnů. S aktuální novinkou můžete bezpečně vyrazit i do terénu.

Airstream pokračuje v kooperaci s výrobcem outdoorového vybavení REI Co-op a odhaluje novou speciální edici stylového karavanu. Nový Airstream Basecamp 20X REI Edition je evolucí předcházejícího modelu Basecamp 16 REI Edition. Nejdůležitější novinkou je možnost přespání pro čtyři osoby, přičemž dřívější menší karavan byl pouze dvoumístný. Konečně se v něm na cestách za dobrodružstvím vyspí celá rodina.

Zásadním vylepšením je také přepracovaný půdorys karavanu. Nově má prostorný zadní jídelní kout, který lze jednoduše přeměnit na velkou postel. Příjemné posezení pak nabízí i přední zaoblená lavice se stylovým stolkem. Ke standardnímu vybavení speciálního Airstreamu pochopitelně patří i kuchyňský kout a malá koupelna s integrovanou sprchou i chemickou toaletou.

Také ve světě obytných vozů se klade důraz na ekologii a Airstream uvádí, že při výrobě zakládá na laminátech a látkách z recyklovaných materiálů. Dřevěné skříňky vyrábí s ohledem na dlouhodobou udržitelnost a třeba kryt dřezu je vyroben z recyklovaného papíru. Od partnerů z REI Co-op pak karavan má 25dílnou sadu základního vybavení, jako jsou nádobí, příbory a další.

Video se připravuje ...

Zákazníci si při objednávání karavanu mohou nakonfigurovat i řadu vymožeností, jako je klimatizace a silná elektrická síť s 200 Ah lithiovým akumulátorem a solárním panelem s výkonem 360 W. V základní výbavě karavanu jak je nastavitelná světlá výška, díky níž lze karavan zvýšit o přibližně 7,5 centimetru, abyste s ním mohli bezpečně vyjet mimo cestu. K tomu vám pomohou i terénní pneumatiky Goodyear Wrangler.

A kolik nový karavan Airstream Basecamp 20X REI Edition bude stát? Základní cena začíná od přibližně 1,36 milionu korun. S hmotností 1.588 kilogramů jej navíc můžete tahat za užitkovými pick-upy nebo SUV.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme