Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian potvrdil sériovou výrobu zběsilého Scout FTR1200 Custom

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Indian Motorcycle oficiálně uvedl, že loňský koncept Scout FTR1200 Custom promění v sériový model, který uvede na trh v příštím roce.

Indian Motorcycle se v loňském roce vrátil se speciálem FTR750 do profesionálních závodů AMA Pro Flat Track. Motocykl postavený přímo pro tradiční závody na hliněných oválech se pak stal inspirací pro koncept Scout FTR1200 Custom.

Tento koncept pak vyvolal velkou vlnu nadšení nejen u fanoušků značky Indian, které se pod křídly koncernu Polaris Industries, kam patří od roku 2011, podařil úspěšný návrat mezi výrobce motocyklů.

Indian Scout FTR1200 Custom totiž v podobě konceptu sice zachovává jméno modelové řady Scout, ale na rozdíl od ostatních zástupců současné produkce své značky vyniká neuvěřitelně lehkou stavbou. Motocykl vlastně působí dojmem, že jej tvoří jen jeho dvouválec a kola.

V případě sériového modelu se máme dočkat stroje velmi podobného konceptu, ale zároveň máme počítat s tím, že s ohledem na splnění všech legislativních požadavků pro schválení k silničnímu provozu pár kilo přibere.

Podle v současnosti dostupných informací se můžeme těšit na štíhlý stroj ve stylu speciálů pro závody na hliněném oválu, v jehož trubkovém rámu má být usazen kapalinou chlazeným vidlicový dvouválec o objemu 1133 cm3 ze současného sériového modelu Scout, který bude disponovat výkonem kolem 74,7 kW (100 k).

Nejviditelněji se pak má sériový Scout FTR1200 Custom od konceptu odlišit díky většímu přednímu blatníku, osazením zadního blatníku, držáku registrační značky a kompletním osvětlením. I přes tuto výbavu se má hmotnost udržet pod 200 kg, což je srovnání se současnými modely řady Scout úspora hmotnosti kolem 40 kg.

Indian Motorcycle se prozatím k neoficiálním informacím o vzhledu a technice nevyjadřuje a pouze oficiálně potvrdil, že nový Scout FTR1200 Custom má na trh vstoupit v roce 2019.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)