Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian FTR750: Čerstvá novinka pro flat track

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Indian Motorcycle se vrací i na závodní dráhy a se zcela novým FTR750 pro flat track míří na tradiční hliněné ovály.

Flat track je tradičním severoamerickým motocyklovým sportem, jehož kořeny sahají hluboko do první poloviny dvacátého století a jeho popularita se v posledních letech pomalu přesouvá i na evropskou půdu.

Indian Motorcycle je tradiční americkou značkou, která pod křídly Polaris Industries rychle zapomíná na své vzestupy a pády z druhé poloviny dvacátého století, a není tedy divu, že po úspěšném návratu na běžné silnice se hodlá vrátit i na start flat tracku nebo-li americké ploché dráhy.

Za tímto účelem se představuje Indian FTR750, který je přímou konkurencí pro nový Harley-Davidson XG750R a veřejnosti byl poprvé odhalen během 76. ročníku slavného motocyklové akce ve Sturgis. Právě zde Indian Motorcycle oznámil svůj vstup do profesionálních závodů AMA Pro Flat Track.

Indian FTR750 je typickým zástupcem flat trackových speciálů s kolébkovým ocelovým rámem s krátkým rozvorem kol, v němž je uložen kapalinou chlazený vidlicový dvouválec s válci rozevřenými v úhlu 53 stupňů.

Motor s rozvodem DOHC o objemu 748 cm3má vrtáním a zdvih 88,0 x 61,5 mm. Maximální výkon je v současnosti podle dostupných informací 80 kW (109 k) při 10.000 min-1.

Stev Menneto, viceprezident Indian Motorcycle, uvedl při představení FTR750, že účast v závodech a vítězství v nich jsou významnou součástí historie značky a současná společnost hodlá navázat na slavné úspěchy z minulosti.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)