Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indická Maruti Suzuki by mohla vyrábět auta pro Volkswagen

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Indická společnost Maruti Suzuki by mohla vyrábět automobily pro německý koncern Volkswagen. Informoval o tom dnes list Hindu Business Line.

Indická společnost Maruti Suzuki by mohla vyrábět automobily pro německý koncern Volkswagen. Informoval o tom dnes list Hindu Business Line. Mateřskou firmou Maruti Suzuki je japonská automobilka Suzuki Motor, ve které Volkswagen začátkem letošního roku získal téměř pětinový podíl.

Maruti Suzuki je jedničkou na indickém trhu s osobními automobily. Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát rovněž největším výrobcem automobilů na světě. Jeho součástí je mimo jiné česká Škoda Auto.

Volkswagen minulý týden oznámil, že v prvním pololetí meziročně zvýšil provozní zisk o zhruba 133 procent na 2,8 miliardy eur (téměř 70 miliard Kč). Jeho prodej stoupl o 16 procent na přibližně 3,6 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
6. 8. 2010 09:12
supééér
až si nějakej nácek objedná ýbervágn v tušení,že je vyroben v říši a přitom ho montovali v kolébce rómů >:-[] svět je plný paradoxů :-!