Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti JX: Sedmimístný crossover proti Audi Q7 a Mercedesu GL

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (28)
Infiniti po sérii detailních snímku konceptu JX v Pebble Beach odhalila podobu sedmimístného crossoveru.

Infiniti letos v dubnu zveřejnilo záměr uvést do roka nový sedmimístný model JX a zároveň byla publikována první skica. Po následovala série snímků zachycujících detaily karoserie nového modelu. Premiéra Infiniti JX se odehrává tento týden na přehlídce automobilové elegance v kalifornském Pebble Beach, kde se nový crossover představil prozatím jako koncept.

Sériový sedmimístný model s označením JX se v nabídce značky Infiniti usadí nad současný crossover FX. Novinka má zacíleno na Mercedes-Benz GL (a Audi Q7, Land Rover Discovery a Lexus GX/Toyotu Land Cruiser), stávající Infiniti FX totiž může konkurovat jen menší třídě M. JX tak bude určen především pro ty, kteří touží po větším prostoru, ale zároveň požadují stylové auto.

Netradičně tvarovaný C-sloupek je jistou evolucí řešení z konceptu Etherea, představeného na letošním ženevském autosalonu jako předobraz budoucího kompaktního modelu značky pro segment nižší střední třídy. Koncová světla protažená do boku karoserie i řešení přídě se zase podobají sériovým modelům FX a M.

V interiéru je sedm sedadel ve třech řadách. Nechybí čalounění kůží a obložení dřevěnou dýhou. Koncept je vybaven prémiovým audio systémem Bose Studio Surround se čtrnácti reproduktory a samozřejmostí je navigační systém.

V případě techniky Infiniti při premiéře v Pebble Beach nezveřejnilo žádná konkrétní čísla. Automobilka pouze uvádí, že k pohonu poslouží vidlicový šestiválec, který bude možné kombinovat s pohonem předních nebo všech čtyř kol. Sériový JX má být vybaven převodovkou CVT s volitelným sportovním režimem.

suv infiniti design novemodely crossover suv infiniti design novemodely crossover

Sériová verze bude spolu s kompletními informacemi o technice prezentována na listopadovém autosalonu v Los Angeles. K americkým zákazníkům vyrazí Infiniti JX na jaře 2012 jako modelový rok 2013. Automobil bude vyráběn v americké továrně Nissanu Smyrna v Tennessee.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (28)
Avatar - pelikoš
23. 8. 2011 16:31
Re: Autobus
rád bych ragoval,ale ve třetí větě si doslova odporujete,tak to radši nechám... :-!
Avatar - pelikoš
23. 8. 2011 16:26
Re: Autobus
na konci je velké i
Avatar - kosmonaut
23. 8. 2011 16:12
Re: Autobus
infinitl?
Avatar - PeterLuk
23. 8. 2011 13:37
Krasa
Velmi pekne auto. :-) :yes:
Svjou dlzkou mi pripomina Audi Q7. Ten C-stlpik sa mi paci... ;-)
22. 8. 2011 15:25
nelibi
lovit v techto vodach, tak beru r-classe