Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti QX30 Concept: Chystaný crossover na prvním snímku

David Bureš
Diskuze (1)
Chystaný kompaktní hatchback Infiniti Q30 v budoucnu doplní i od něj odvozený crossover.

Infiniti na letošním ženevském autosalonu představí koncept QX30. Ten je předzvěstí chystaného malého crossoveru, který bude chtít konkurovat například Mercedes-Benzu GLA. Sériové QX30 se začne vyrábět ještě letos.

Novinka se zatím představuje na prvním snímku, který ukazuje záď vozu. Její součástí jsou trojúhelníková koncová světla nebo výrazné koncovky výfuku. Celkové tvary pak odkazují na větší SUV značky Infiniti.

Luxusní odnož Nissanu zatím zveřejnila minimum informací o novém konceptu. QX30 má však kombinovat elegantní křivky vozů kupé s drsným vzhledem terénních automobilů. Auto pak má být podle Infiniti vhodné pro městský životní styl v pracovní dny a útěk mimo civilizaci o víkendu.

Z loňských zpráv vyplývá, že QX30 bude využívat platformu MFA od Mercedesu, a to v rámci spolupráce mezi aliancí Renault-Nissan a koncernem Daimler. Stejnou techniku použije i chystaný hatchback Q30. Vedle platformy oba modely Infiniti použijí také motory od Mercedesu.

QX30 se bude stejně jako Q30 vyrábět v nově budované továrně v britském Sunderlandu. Výroba hatchbacku má být zahájena v polovině letošního roku, crossover bude následovat krátce poté. Dohromady bude v Británii vznikat až 60.000 exemplářů Q30 a QX30 ročně.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
6. 2. 2015 09:53
jo
na tohle auto se moc těším... :yes: