Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti QX30 přijede příští rok, o luxusní Nissan Juke však nepůjde

Jan Mička
Diskuze (3)
Šéf Infiniti potvrdil příchod nového crossoveru. Dočkáme se jej příští rok.

Vzpomínáte si ještě na koncept Infiniti Q30, který se představil loni v září na autosalonu ve Frankfurtu? Vůz bude vyrůstat v nově rozšířené továrně Nissanu v britském Sunderlandu, primárně má oslovit mladší klientelu a „přetáhnout“ co nejvíce klientů, kteří se stále zaměřují na BMW 1, Mercedes-Benz A či Audi A3.

Podíváme-li se například do portfolia Mercedesu, zjistíme, že modelem A kompaktní třída nekončí. Na jeho základech je totiž postaven crossover GLA, který kromě notné dávky stylu disponuje také určitými schopnostmi mimo zpevněnou vozovku. A to je právě cesta, kterou se v příštím roce vydá také Infiniti.

Luxusní odnož Nissanu má v tuto chvíli v nabídce dva crossovery a právě na základech výše zmíněného konceptu Q30 vyroste nejmenší „teréňák“ s označením QX30. Jedná se přitom o informaci, kterou na základě vyjádření šéfa Infiniti vypustil na svůj Twitterový účet výkonný viceprezident Nissanu Andy Palmer. Podle něj se také není třeba obávat, že by bylo QX30 pouze Nissanem Juke s logy Infiniti. Zároveň však připustil, že by vozy mohly sdílet společnou platformu.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
30. 6. 2014 20:57
Re: výbborný
mno...
30. 6. 2014 15:39
Re: výbborný
No určitě! Volant, 4 kola, rádio... ;-)
Avatar - pelikoš
30. 6. 2014 07:07
výbborný
koncept je skvělý a doufám, že se toho dostane hodně do výroby