Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Internet si dělá legraci z návodu k Subaru BRZ

Aleš Dragoun
Diskuze (30)
Na internetu se objevily vtipné komentáře k návodu na nové Subaru BRZ. S novou zbraní vyvinutou ve spolupráci s Toyotou je zkrátka zábava i jinak než na silnici.

Subaru zveřejnilo na internetu návod k obsluze sportovního kupé BRZ, který obsahuje řadu svérázných piktogramů. Jejich dvojznačnost neunikla pozornosti online komunity – zaoceánští bloggeři vyrukovali s vlastním výkladem pozoruhodných obrázků z manuálu. Tady jsou některé z nich:

subaru novemodely subaru novemodely Dálkový ovladač může způsobit elektrický výboj, pokud se k autu přiblíží jiná osoba a vy zrovna zamykáte nebo odemykáte. To je známá věc. Znamená to tedy, že se dá použít i jako zbraň? „Hej, kámo, nepřibližuj se k mýmu novýmu autu, jinak dostaneš pecku!“. Zloději nemají šanci!

subaru novemodely subaru novemodely Používejte bezpečnostní pásy! A to i tehdy, dělá-li vám jejich zapínání trable. Někteří řidiči jsou takoví šikulkové, že základní bezpečnostní prvek automobilu jim slouží pouze k tomu, aby se na něm pokusili nedobrovolně oběsit. Figurant na piktogramu je sice přivázán předpisově, ale má na sobě oblek. No, BRZ si přece nekoupí ženatý muž, ale spíše single. A případné stopařky naláká jen tak, když ze sebe udělá elegána.

subaru novemodely subaru novemodely Sériové Subaru BRZ je určeno hlavně k přesunu z bodu A do B, akorát trochu stylověji a možná i rychleji, než by se vám to povedlo v městském miniautě. Rozhodně jej nepoužívejte k závodům typu destruction derby, také klání ve válení sudů automobilka výrazně nedoporučuje. Bourá přece jen blb, ne?

subaru novemodely subaru novemodely Zapomeňte na tahání obytných přívěsů. Kdyby vám ovšem chybělo přece jen pár koní v motoru, můžete další zapřáhnout dopředu. Nejlépe živé.

subaru novemodely subaru novemodely Když jsme u těch zvířat, přetvořit interiér do podoby plyšové zoo není jen hloupým zvykem českých řidičů (a řidiček). Kytičkoví fanatici si pak z něj dělají botanickou zahradu, možná je i kombinace obojího. Medvídek je sice věc roztomilá, ale na čelním skle prostě nemá co dělat, vy potřebujete vidět na silnici. A na bočních taky ne, stojíte přece taky sem tam na křižovatce a dáváte přednost, ne?

subaru novemodely subaru novemodely Pštros strká hlavu do písku, vy občas do zavazadlového prostoru, když potřebujete vyndat nákup. Dobře, u BRZ spíš nějakou tu láhev vína nebo sportovní tašku, rozhodně ne maso, pečivo a jogurty ze supermarketu. Jenže, kdo se někdy potkal s víkem kufru, když byl uvnitř, ví svoje. Umělci dokonce přivírají dovnitř svoje manželky, ovšem omylem. Ano, bolí to a hodně. Ale nebojte, stane-li se vám něco podobného u BRZ, neznamená to, že vám chce váš miláček ukousnout hlavu. Koupili jste si přece sporťák, a ne žraloka!

Aleš Dragoun
Diskuze (30)
25. 3. 2012 23:14
Re: pro USA
v každý zemi se asi najde pár zajímavých případů, jinak ty soudní kauzy většinou byly novinářský kachny, akorát v Americe se takových lidí asi najde víc, protože jsou nepatrně větší než ČR nebo SR...
25. 3. 2012 23:11
Re: pro USA
jestli ono to možná neznamenalo, že nemáme auto přivazovat za (třeba) náklaďák, jako je to v tom obrázku, o strkání vozejku to nebude... :-)
Avatar - MikeeC
24. 3. 2012 20:47
Re: Ja to tem Japoncum nezavidim...
moje řeč, díky ;-)
24. 3. 2012 11:31
Re: Ja to tem Japoncum nezavidim...
Penetrace pitomců je v každém národě zhruba stejná. Pokud je tedy američanů 30x více, než nás, je tam i 30x větší šance na výskyt blbosti z extrémní hranice spektra. Kdo na základě tohoto generalizuje, je prostě zamindrákovaný hlupák, který v životě dokázal tak nicotné minimum, že musí svou existenci povyšovat šlapáním po druhých.
24. 3. 2012 11:30
Re: Ja to tem Japoncum nezavidim...