Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco MLV jako konkurent Hummera (premiéra v Boloni)

Ondřej Láník
Diskuze (31)
Na Bologna Motor Show se obrněnec představí v civilním provedení s cílem oslovit zákazníky podobným způsobem, jako Hummer H1 na začátku 90.let.

Italský výrobce užitkových automobilů má také úspěšnou divizi zaměřenou na vývoj a výrobu vozidel pro armádní využití. K nadějným výrobkům patří nové univerzální lehké transportní vozidlo s účelovým názvem Multi-Role Light Vehicle. Na Bologna Motor Show se obrněnec představí v civilním provedení s cílem oslovit zákazníky podobným způsobem, jako Hummer H1 na začátku 90.let.

Multi-Role Light Vehicle (MLV) je nové obrněné vozidlo s pohonem všech kol, které v počtu 2500 kusů objednala italská armáda, existuje již také model pro armádu britskou a belgickou. Běžný MLV je čtyř nebo pětimístný, prodloužená verze pojme až sedm vojáků. Automobil je dodáván v několika různých úrovních odolnosti. Iveco MLC odpovídající specifikaci STANAG level 3 má hmotnost až 6500 kg a uveze 1200 kg cestujících a nákladu.

Třílitrový turbodiesel Iveco o výkonu 136 kW, který poskytuje největší točivý moment až 450 Nm, je dodáván se šestistupňovou automatickou převodovkou. Vnější rozměry činí 5,15 x 2,11 x 2,39 m.

Na Bologna Motor Show se obrněnec představí v civilním provedení s cílem oslovit zákazníky podobným způsobem, jako Hummer H1 na začátku 90.let. Definitivní rozhodnutí o výrobě civilní verze MLV bude ovlivněno reakcemi tisku a veřejnosti po prosincové výstavě.

Ondřej Láník
Diskuze (31)