Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco New Daily: Nejen nová tvář

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Iveco na podzim uvede na trh New Daily s novým designem, výkonnějšími motory a rozšířenou bezpečnostní výbavou.

Iveco Daily je nabízeno prakticky ve všech částech světa a důkazem jeho popularity je i více než 2 miliony prodaných vozů. V září letošního roku bude uvedeno Iveco New Daily, které vychází ze současného provedení.

Iveco New Daily dostalo přepracované přední partie nové jsou hlavní světlomety, přední nárazník i maska chladiče. V interiéru to na první pohled vypadá, že se nic nezměnilo, ale i zde je několik novinek. Mezi ty nejzásadnější patří přepracovaný přístrojový štít, upraven byl sloupek stavitelného volantu, sedadlo řidiče i spolujezdce nabídne větší rozsah nastavení a změnily se i barvy čalounění a plastů na palubní desce.

Modernizované Iveco si zachová svou širokou řadu provedení a i nadále bude k dispozici ve verzích s celkovou hmotností od 2,8 t do 7,0 t. Objem nákladového prostoru u verze Furgon může být od 7 do 17,2 m3.

Základ nabídky pohonných jednotek bude u New Daily představovat turbodiesel o objemu 2,3 litru. Tento čtyřválec s přímým vstřikováním paliva common-rail pochází z vlastního vývoje divize FPT (Fiat Powertrain Technologies) a v nejvýkonnějším provedení nabídne točivý moment 320 Nm. Současné provedení motoru o objemu 2,3 litru disponuje maximálním točivým momentem 290 Nm.

Vrcholnou motorizaci bude u New Daily představovat turbodiesel o objemu 3,0 litru. Tento motor s dvojitým přeplňování nabídne nejvyšší výkon 150 kW (204 k) a točivý moment 470 Nm. Současný vrchol nabídky ze stejného objemu poskytuje 125 kW (170 k) a točivý moment 400 Nm.

Celá paleta agregátů bude vybavena systémem recirkulace výfukových plynů a filtrem pevných částic. Iveco již nyní uvádí, že nejvýkonnější třílitrový turbodiesel splňuje standard EEV (Environmentally Friendly Enhanced Vehicle).

Vedle konvečních turbodieselů bude New Daily stejně jako současné provedení nabízeno i ve verzích Natural Power na stlačený zemní plyn (CNG) a s pohonem elektromotorem.

Kromě nového designu a výkonnějších motorů nabídne New Daily i bohatou standardní bezpečnostní výbavu. Ta obsahuje nový systém ESP 9, který doplňuje ABS, EBD, ASR, MSR, HBA, Hill holder, LAC, TSM, HRB, HFC, RMI a ROM.

Novinkou v nabídce budou denní světla a přední mlhová světla s funkcí přisvěcování do zatáček.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
5. 7. 2011 18:37
gratulace
stále etalon třídy
Avatar - m.z.
4. 7. 2011 16:44
3,0
Ojojoj, ten 3litr se mi líbí :yes: