Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveta Bartošová: Jaká byla řidička?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Popová zpěvačka Iveta Bartošová (48) spáchala sebevraždu skokem pod vlak na železničním přejezdu v Uhříněvsi. Řídila od 18 let.

Svět motorů v roce 2002 zpovídal Ivetu Bartošovou ohledně jejích řidičských začátků a zkušeností. V souvislosti s dnešní tragédií jsme z tohoto článku vybrali několik informací.

Od začátku své kariéry nechtěla být na nikom závislá. "Když jsme jela v hromadných dopravních prostředcích, pořádala jsem tam neplánované autogramiády." Proto jakmile to bylo možné, pořídila si zpěvačka řidičský průkaz. "Zkoušky jsem dělala v obrovských mrazech a na náledí. Ke svému řidičáku jsem se doslova doklouzala."

Poté na koncerty jezdila sama. "Nezřídka jsem přijela na akci, odzpívala a hned jela zpět. Řídila jsem permanentně nevyspalá a unavená, což se mi také vymstilo. Ve čtyři hodiny ráno mě na dálnici přemohl mikrospánek..." Od té doby zpěvačku do práce a z práce vozil její manažer.

zatímco většina řidičů dopravní zácpy k smrti nesnáší a nejrůznějším způsobem se jim snaží vyhnout, Iveta Bartošová je milovala a využívala ve svůj prospěch. "Alespoň jsem si vždycky stihla vyřídit telefonáty, na které normálně nebyl čas, domalovat se, doupravit a někdy se v autě i převléknout."

Automobil byl pro Ivetu Bartošovou mnohem přirozenější než motocykl. "S pionýrem jsem si ověřila, že jezdit na motorce mi fakt nejde, a proto jsem to rychle vzdala."

Bartošová má sedmnáctiletého syna Artura, jehož otcem je Ladislav Štaidl. Poprvé se vdávala v roce 2008 za herce Jiřího Pomeje, podruhé loni za podnikatele Josefa Rychtáře.

Řidičský dotazník Ivety Bartošové

Kdy jste poprvé řídila?

V osmnácti letech.

Jaké byly vaše dojmy z první jízdy?

Žaludek jsme měla v krku, ale začalo mě to bavit.

A pocity po několika letech řízení?

Nejraději jsem měla dopravní zácpy, v nich jsem aspoň na chvilku byla sama.

Váš první vůz?

Škoda 105, do roku 2002 jsme jich měla osm nebo devět.

Jaký byl vás nejoblíbenější automobil?

Jednoznačně Ford Mondeo, a pak ještě jeden - Renault Scénic.

Kolik jste jela nejrychleji?

A budou mě dodatečně pokutovat? Tak to nic neřeknu.

Vaše nejdražší jízda?

Mikrospánek na dálnici.

Nejméně oblíbená značka?

Tak to byl vždycky Zákaz vjezdu.

Co vám utkvělo v paměti z řízení nejvíce?

Když na mého bývalého partnera vytáhl řidič na křižovatce revolver.

Jaká věc vám vždycky při řízení vadila nejvíce?

Jednoznačně jízda na červenou.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)
Avatar - Pekelná Micinka
29. 4. 2014 15:44
Re: Mediální hyeny z AutoBlesku.cz
Žádnej vrátnej není obyčejnej.... ;-) [odkaz]
29. 4. 2014 15:11
Re: Tohle je něco jako
Souhlas. Bohužel z toho ti, kteří jsou za ty plátky a h..vna, které zveřejňujou zodpovědní, nebudou mít ani špatné svědomí... protože jinak by pod ten vlak skočili hromadně sami a už dávno....
29. 4. 2014 15:08
Re: Tohle je něco jako
Něco na tom bude. Nechtěl jsem říci, že byla špatná - prostě jsem zvolil jiný (lehce ironický) výraz, protože bylo její počínání určitou tečkou za dost děsivými několika alkoholickými roky, které prožila. Šmahem to hodit na média (což teď budou chtít zejména lidé kolem ní, kteří jí mohli pomoci), která vlastně spíše její "slávu" udržovala, je podle mě trochu omyl. I kdyby to ta média opravdu "zavinila", tak by to byla vina Bartošové - na tohle prostě musí být připravena. Bulvár v USA nebo GB je ještě mnohem horší (údajná aféra Beyonce s Obamou, osahávání teenagerů Travoltou apod.). Pár článků o kolapsu ještě není to nejhorší, co o vás mohou napsat.

Ale budiž - do života Bartošové nevidím a dál bych se o tom nebavil.
29. 4. 2014 15:08
Re: Mediální hyeny z AutoBlesku.cz
Tak to je pak obyčejný vrátný ? >:D
Avatar - Pekelná Micinka
29. 4. 2014 14:56
Ringier Axel Springer
Chybí to ještě v Abc, iSportu a Blesku pro ženy, tak do doufám brzy doženete... 8-s 8-s 8-s