Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jackie Chan se objeví v Le Mans

Michal Fokt
Diskuze (0)
Hongkongský filmový herec, kaskadér, bavič a režisér rozšíří řady hvězd, spojených s vytrvalostním závoděním. Jeho tým bude letos startovat v Le Mans ve třídě LMP2.

Herci Steve McQueen a Paul Newman byli známí svou láskou k rychlým strojům a dovedli ji až na samý vrchol tím, že se zúčastnili slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. A po letošku to nebudou jediní drsňáci filmového plátna s touto zkušeností, elitní klub totiž rozšíří také akční herec Jackie Chan.

Tedy tak trochu. Zatímco Newman a McQueen usedli přímo do závodních vozů, Chan bude sedět nanejvýš v paddocku, letos 61letý herec je totiž vlastníkem týmu, který letos bude startovat v seriálu WEC, včetně čtyřiadvacetihodinovky na La Sarthe. Jeho stáj Sparkle Roll Group-Jackie Chan DC Racing s piloty Ho-Pin Tungem, Davidem Chengem a Thomasem Laurentem letos čtyřmi vítězstvími ze čtyř závodů v Ligieru JS P3 ovládli kategorii LMP3 šampionátu Asian Le Mans Series a dostali tak pozvánku do Le Mans.

Le Mans i celé WEC pojedou v prototypech LMP2 s Alpine A460-Nissan a potvrzeni jsou zatím oba čínští jezdci Cheng a Tung. Jackie Chan si určitě čtyřiadvacetihodinovku nenechá ujít, sám je velký milovník závodění a sportovních aut, o čemž ostatně svědčí už to, že založil společně s Chengem DC Racing.

Michal Fokt
Diskuze (0)