Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar B 99: Bertone for Jag

Diskuze (36)
Na stánku studia Bertone se v Ženevě představí Jaguar B 99, příspěvek do úvah o nástupci nejmenšího Jaguaru X-Type.

Studie Jaguar B 99 připravená studiem Bertone ukazuje směr, kterým by se mohl Jaguar vydat při návrhu nového modelu střední třídy. A opětovným rozšířením portfolia tímto směrem se britská automobilka opravdu zabývá, více najdete v článku na sesterském webu Autofun: Jaguar to zkusí znovu s malým sportovním sedanem.

Výsledkem italsko-britské spolupráce je elegantní čtyřdveřový automobil, který pečlivě vybírá z charakteristických designových prvků dřívějších i současných Jaguarů. Zejména tvar střechy a bočního prosklení se zřetelně odkazuje na předchozí generace limuzíny XJ, zatímco kola vycházejí ze vzorů dodávaných na aktuální modely. Nejedná se ale o nic jiného než o studii.

Ostatně oficiálním důvodem vzniku Jaguaru B 99 je 99. výročí založení karosárny Bertone, které připadá na letošní rok. Historie slavného podniku totiž sahá až do roku 1912.

Ačkoliv první obrázky mohou vyvolávat jiný dojem, vůz je dlouhý pouhých 4,5 metru. Na šířku má 1,95 metru a výška je 1,35 metru – srovnatelná jako u první generace XJ z roku 1968. Pod karoserií se má ukrývat plně hybridní pohonné ústrojí, které automobilka v současné době vyvíjí pro model XF a také pro Land Rover Freelander a Range Rover Evoque.

Diskuze (36)
Avatar - Dylan McKay
19. 2. 2011 12:25
Re: BERTUAR
:yes:
19. 2. 2011 10:23
Re: XJ
Odmietam hovorit A8 :no: :no: :no:
19. 2. 2011 09:19
Re: bertone bertone
ale ano, v otázke designu máš pravdu, nie je retro ako retro...
ja ale myslím na tradíciu v zmysle image a know-how značky.
to je vec ktorú si nekúpiš, to si musíš odžiť. design si kúpiš aky chceš/potrebuješ, či je retro alebo moderna.... ide o pocit vlastnenia niečoho výnimočného, ked si kúpiš jaguár... nech by mal plechy akékoľvek....
podobné pocity majú ženy napr. pri kabelkách Louis Vuitton.
18. 2. 2011 23:50
Re: BERTUAR
:yes:
18. 2. 2011 22:54
Re: Hej, Z8 a mazda bolo pekne auto
Pekne foto pro ty co az vyprazdni budouci privatni duchodove fondy tak si postavi barak v Mexiku ;-)))) :yes: