Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar představuje F-Pace SVR Edition 1988. Připomíná závodní úspěchy, vznikne 394 kusů

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nejvýkonnější SUV automobilky Jaguar dostalo první limitovanou verzi.

Jmenuje se F-Pace SVR Edition 1988, vznikne v počtu pouhých 394 exemplářů a vytvořili ji experti na personalizaci z oddělení SV Bespoke.

Jméno, množství vyrobených kusů i design edice, to vše odkazuje na závodní historii značky Jaguar, zejména na triumf speciálu Jaguar XJR-9 LM ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans v roce 1988. Vítězný stroj týmu Silk Cut Jaguar tehdy dokončil 394 kol - odtud tedy počet kusů limitované edice.

Podobnosti najdeme i v případě vzhledu, především u použitých barev. F-Pace SVR Edition 1988 totiž dostal speciální fialový lak karoserie Midnight Amethyst Gloss, podobný tomu, jaký proslavil livrej závodních vozů Silk Cut Jaguar. Doplňují ho zlaté detaily: 22palcové kované disky v odstínu Champagne Gold Satin a prvky provedené v barvě Sunset Gold Satin, mezi nimi například šelma a nápis Jaguar na zadních dveřích. Součástí limitované edice je také grafika "One of 394", na předních blatnících je pak laserem leptané logo Edition 1988.

V kabině najdeme karbonové dekory s otevřenými póry, semianilinové kožené čalounění v barvě Ebony a detaily opět v odstínu Sunset Gold Satin. Objevují se na celé palubní desce, na volantu, na pádlech pro řazení, stejně jako na vyhřívaných a chlazených sportovních předních sedadlech.

Video se připravuje ...

Znak na volantu dostal saténově černý povrch, novinkou jsou ještě nápisy SV Bespoke a Edition 1988 na podsvětlených prazích a na palubní desce. 

S technikou se nehýbalo, o pohon se tak stará kompresorem přeplňovaný osmiválec o objem 5 litrů, který poskytuje 550 koní. SUV s ním zrychlí z klidu na stovku za 4 sekundy a rozjede se až na 286 km/h.

Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 se veřejnosti představí po boku vítězného vozu XJR-9 z Le Mans 1988 na expozici oddělení Special Vehicle Operations během letošních závodů 24 hodin Le Mans pořádaných v termínu od 8. do 12. června. Dynamickou premiéru si novinka odbude na Goodwood Festival of Speed, který se koná od 23. do 26. června.

Limitka je k dispozici i v Česku, základní předběžná cena činí 3.665.055 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme