Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar: Příští generaci XK bude pohánět diesel!

Ladislav Čermák
Diskuze (134)
Diesel prolomil další tabu - pronikl pod kapotu špičkového kupé a kabrioletu Jaguar

Vznětový motor dospěl a počínaje příštím rokem, prolomí další tabu. Šéfové koncernu PAG totiž dali zelenou montáži koncernového čtyřlitrového vznětového osmiválce, jehož vývoj právě probíhá, i do modelu, kde by jej před pár lety nečekal ani největší vizionář. Masivní dieselizace totiž zasáhne i špičkové prestižní kupé XK, jehož příští rok uvedená nová generace bude moci spalovat naftu, a to i v případě kabrioletu! Ovšem apriorním kritikům vezmou část argumentů očekávané výkony - cca 200 kW a 600 Nm se postará o zrychlení na stovku kolem sedmi vteřin a drtivé pružné zrychlení zejména v nízkých otáčkách. Stranou zájmu pochopitelně nezůstala ani dvoutřetinová spotřeba paliva.

Staromilcům rychlá kočka nabídne klasiku - šestiválec 3,5 L a V8 4,2 L, obojí pohánějící zadní kola výhradně přes pětistupňový automat s možností sekvenční volby. O výrobě špičkového pětisetkoňového pětilitru dosud rozhodnutí nepadlo, protože panují obavy z kanibalizace dražšího Aston Martinu.

Zdroj: AutoExpress

Ladislav Čermák
Diskuze (134)
14. 6. 2005 17:48
Re: 2GTI: SHRNUJI,SHRNUJI,SHRNUJI.....
Naopak. Já jsem moc rád, kam Jaguar došel. To víš, od čísla 399 už bych ovšem lehce znervózněl
14. 6. 2005 16:51
Re: 2GTI: SHRNUJI,SHRNUJI,SHRNUJI.....
...Ono, zase..., když tak o tom přemýšlím... přes sto má vždycky VW... co kdybychom zase pro změnu teď šli už psát jinam. Třeba k MARCOSovi.
14. 6. 2005 16:29
Re: 2GTI: SHRNUJI,SHRNUJI,SHRNUJI.....
Tady vidíš, Jag nejag, prostě příspěvky jdou napříč autospektrem. A to významnou měrou jsem k tomu číslu přispěl i já (s pomocí tvé kočky). Honďáci, Mazdáci, Kiováci (nazaměňovat), Huňádyovci (taktéž nezaměňovat), ti teď nepíší a jen vržou zubama. Dotkli jsme se hvězd. Jo, je to tak... Hvězdy září jen nad Evropou (já vím, Lonesi, tak tedy i nad US). P.S. číslo 112 se nepočítá, Radio trochu zašvindloval