Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar S-Type R – doping od Ardenu

Miroslav Kudělka
Diskuze (2)
Jaguar S-Type R sám o sobě již patří mezi velmi silné vozy, nicméně vše se dá vyladit lépe a tak i zde našel dvorní úpravce těchto vozů, firma Arden, prostor pro nějaké koníky navíc.

Jaguar S-Type R sám o sobě již patří mezi velmi silné vozy, nicméně vše se dá vyladit lépe a tak i zde našel dvorní úpravce těchto vozů, firma Arden, prostor pro nějaké koníky navíc.

Hlavní důraz úpravy Jaguaru S-Type R kladli u Ardenu na vylepšení výkonových parametrů velkého osmiválce objemu 4.2 litru pod kapotou. Přeprogramováním řídící jednotky a použitím nově navrženého výfukového potrubí se sportovním katalyzátorem se jim podařilo přidat 33 kW (45 k) a motor tak disponuje výkonem 323 kW (440 k) a točivým momentem 580 Nm při 3450 ot/min. Tato změna se zřetelně projevila ve zlepšení dynamiky vozu, zrychlení z 0-100 km/h nyní zvládá za 5,2 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 275 km/h.

Ke sportovnějšímu motoru patří i dravější vzhled, který je zajištěn sadou aerodynamických a optických doplňků. Na přídi přibyl malý spoiler pod sériovým a byla osazena nová maska chladiče z nerezivějící oceli. Třešničkou na dortu je soška jaguára, která se při kolizi bleskurychle ukryje v prohlubni kapoty motoru. Na bocích jsou použity nástavce prahů a podobně na zádi je pod nárazníkem další díl integrující dvě dvojice kruhových koncovek výfuku. Výčet uzavírá decentní spoiler na hraně víka zavazadlového prostoru. Podvozek je osazen tužšími pružinami se sportovními tlumiči Arden-Bilstein. Desetipaprsková třídílná hliníková kola o rozměrech 8,5Jx19 vpředu a 10Jx19 vzadu jsou obuta do pneumatik 245/35 ZR 19 a 275/35 ZR 19.

Pro interiér je připraveno obložení ze vzácného dřeva, které může mít také lakování v černi piano, či povrch struktury uhlíkového kompozitu. Samozřejmostí je nabídka špičkového koženého čalounění v jakékoli barevné kombinaci. Co samozřejmé ovšem není je, že díky smlouvě s dovozcem Jaguaru v Německu je poskytována záruka tři roky a vozy upravené u Ardenu mohou být opravovány ve všech servisech Jaguar.

Miroslav Kudělka
Diskuze (2)