Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar SVO vyvíjí menší motory

Michal Fokt
Diskuze (8)
Označení SVR v budoucnu neponesou jen divoké pětilitrové osmiválce, ale i motory s menším objemem a dokonce i elektromobily.

Automobilky Jaguar a Land Rover teprve v roce 2014 prezentovala nové označení pro své nejostřejší modely SVR a ještě než si tato zkratka stačila mezi všemi těmi M, AMG a RS vydobýt své pevné místo, už se mluví o její jisté devalvaci. Australský cardvice se od šéfa komunikace Jaguaru Richarda Agnewa dověděl, že se divize SVO (Special Vehicle Operations) připravuje na rozšíření modelové škály značky SVR, což zahrnuje i vývoj "menších" sportovních motorů.

Není zatím jasné, o jak "malé" motory půjde a které vozy budou smět označení SVR nosit, ale už dříve byla vyloučena rodina Discovery a naopak jako o hotové věci se hovoří o modelu Range Rover Evoque SVR. S ohledem na to, že by s tím Britové rádi konkurovali modelu Porsche Macan, není příliš reálné, že by mohlo jít o přeplňovaný čtyřválec, i když vyloučené to není, spíše se nabízí využití nově vyvíjeného přeplňovaného řadového šestiválce Ingenium. Nesmíme ale zapomínat ani na to, že SVO připravuje i méně ostrou rodinu modelů SV, které bude jistě vděčným odběratelem zmíněných "menších" pohonných jednotek.

Ba co víc, u SVO si už pohrávají i s myšlenkou nějakého toho elektrického SVR, zřejmě F-Pace. Na druhou stranu prý můžeme být klidní, rozhodně to neznamená, že se na odpočinek chystá démonický kompresorový V8 5.0. Ačkoli už má šest let, nedosál prý svého plného potenciálu a pro ty nejextrémnější zástupce rodiny SVR bude v nabídce i v dalších letech. Jeho možnosti prý leží někde za hranicí 600 koní a 700 N.m.

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - speedfred
9. 4. 2016 18:45
Re: No
>:D >:D >:D :yes: , tá skrútená guma je super.
Avatar - praděda7
9. 4. 2016 18:27
Re: No
Bacha, aby z toho nakonec nebyla nějaká fena s pohonem na zkroucenou gumu... >:-[]
9. 4. 2016 18:22
Re: No
Zatím to indiáni mají formou výbav ne sportovních paketů ;-)
9. 4. 2016 18:04
Re: Devalvace
Supersportovní Honda má V6 a nedevalvuje přitom. Asi to u JLR neplatí... Pan Fokt spíš občas devalvuje ;-)
9. 4. 2016 18:02
Re: No
Myslíš třeba M-B AMG 200CDI? >:-[]