Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XJ: Patentové nákresy odhalují XXL verzi

Michal Fokt
Diskuze (7)
V Číně se objevily patentové nákresy extrémně prodlouženého vozu Jaguar XJ, jenž narostl nejen do délky, ale také do výšky. Výrobce se k němu ale nehlásí.

Přednedávnem se objevily informace o tom, že Jaguar chystá další karosářskou verzi své luxusní limuzíny XJ a protože se v souvislosti s ní zmiňovala Čína, předpokládalo se, že půjde o verzi s ještě delším rozvorem, než jaký je nabízen nyní. Jaguar ovšem tyto informace rázně popřel.

Teď se však, nepřekvapivě opět v Číně, objevily patentové nákresy, které i navzdory prohlášení "Velké kočky" ukazují Jaguar XJ, který neznáme - s opravdu extrémně dlouhým rozvorem a současně také s pozměněnou linií střechy i bočního prosklení, která se kvůli maximalizaci místa nad hlavou po pasažéry na zadních sedadlech zvedá.

Co na patentových nákresech ovšem překvapí nejvíce, jsou ovšem humpolácké rovné zadní dveře, které končí daleko před zadními sedadly, což učiní z elegantního vystupování pasažéra (a zejména pak pasažérky) poměrně akrobatický výkon, pokud ovšem nebude vůz disponovat systémem, jenž při vystupování posune zadní sedadla o pár desítek centimetrů vpřed.

Vzhledem k tomu, že zjevně vidíme patentové nákresy Jaguaru XJ a současně se k ničemu takovému automobilka nahlásí, jedná se pravděpodobně o kreaci nějaké jiné firmy, která má v plánu takto radikální přestavbu čínským zákazníkům nabídnout. Chytřejší určitě budeme, až se objeví první reálné fotografie a informace, každopádně jsme velmi zvědavi, jak se s tímto projektem dotyčná karosárna vypořádá.

Michal Fokt
Diskuze (7)
11. 5. 2013 09:20
HMMM
sice asi vevnitř bude prostorný, ale z venku moc krásy nepobral a původní silueta je ta tam ... ale ignorovat přání čínského trhu si nemůže dovolit žádná automobilka ...
Avatar - Pekelná Micinka
10. 5. 2013 22:57
Re: brr
:yes:
Avatar - PlumJelinek
10. 5. 2013 22:42
Re: no a co?!
Prodloužit jde i Fabie, otázka je, proč by někdo Superba prodlužoval. Luxusní auto to z toho neudělá a příliš zajímavý to taky nebude, protože nepoměrně úzký a dlouhý už je to teď.
Avatar - jozephko
10. 5. 2013 20:04
Typická čínska dizajnová príšerka
Toto niečo by v Jaguari nenavrhli, ani keby boli v drogovom opojení. Hlavne tvar zadného okna je nenapodobiteľne čínsky škaredý.
Avatar - Ja Prvni 123
10. 5. 2013 19:20
no a co?!
SuperB pujde TAKY prodlouzit... ;-)