Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XKR míří do evropského šampionátu GT3

Dan Vořechovský
Diskuze (22)

Letošního evropského seriálu závodů GT3 se zúčastní i Jaguar XKR GT3, který byl vyvinut britským týmem Apex Motorsport.

Na mezinárodní automobilové výstavě v Birminghamu byl minulý týden oficiálně představen závodní vůz Jaguar XKR GT3, který vychází ze stejnojmenného kupé představeného v polovině loňského roku.

Úpravu sportovního kupé Jaguar XKR si vzala na starost britská společnost Apex Motorsport, kterou řídí úspešný závodník Richard Lloyd. Tomu se např. podařilo v roce 2003 zvítězit s vozem značky Bentley v závodu „24 hodin v Le Mans“. Jaguar XKR GT3 se v tomto roce zúčastní evropského seriálu závodů GT3, který vznikl na konci roku 2005. První závod letošní sezony se pojede v květnu na okruhu v Silverstone.

První závodní vůz byl již prodán a firmě Apex Motorsport se ozvali dva další zájemci o tento automobil. Prvním majitelem se stal Stuart Scott, který v poslední době soutěžil v britském poháru GT. Scott bude pilotovat XKR ve všech šesti závodech evropského seriálu GT3. Závodní Jaguar budou mít možnost vidět i čeští diváci, neboť jeden ze závodů evropského šampionátu proběhne i na okruhu v Brně.

Závodní vůz XKR GT3 je poháněn přeplňovaným vidlicovým osmiválcem o objemu 4,2 l, který podává maximální výkon více než 354 kW (475 k). Motor je spojen s šestistupňovou sekvenční převodovkou Hewland. Přesné technické informace budou známy až po prvním testu FIA, který se uskuteční 22. a 23. února v italské Monze.

Dan Vořechovský
Diskuze (22)
Avatar - Pekelná Micinka
16. 1. 2007 23:33
Re: OT: REKLAMA
no jo, ale ta změna dynamiky při náhlém zastavení a opakovaném rozjezdu... Brr >:D
Avatar - Pekelná Micinka
16. 1. 2007 17:35
Re: OT: REKLAMA
Brr, a nepřeklápí se ti na předek >:-[] >:-[] >:D
Avatar - Pekelná Micinka
16. 1. 2007 12:41
Jag on track..
Ano a tak to má být. Já se hlavně těším, pokud by se podařilo porazit Porsche. Ale chce to čas. Dost mu to sluší.. :yes: