Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by mohl vypadat Ford Focus ST sedan?

Michal Fokt
Diskuze (9)
Maďarský grafik X-Tomi přichází s další kreací, inspirovanou před pár dny představeným omlazeným pětidveřovým Focusem ST. Mohli by si přijít na své i příznivci rychlých sedanů?

Ford představil omlazený hot-hatch Focus ST o minulém víkendu na goodwoodském Festivalu rychlosti a dá se předpokládat, že autosalonový debut si odbude na podzim na pařížské výstavě, kde mu bude určitě sekundovat také faceliftovaný kombík ST.

Ovšem co se týče sportovních sedanů, Ford je ke svým zákazníkům poněkud macešský - tato karosářská verze v nabídce chybí a chybět bude zřejmě i nadále, což je překvapivé zejména proto, že v Americe stále patří sedany k nejpopulárnějším typům karoserie. Tato strategie ovšem nebrání našim čtenářům už dobře známému X-Tomi z Maďarska, aby nám předložil svou vizi podoby čtyřdveřového oturbeného 184kW benziňáku, popřípadě nově i 136kW turbodieselu.

Ke známé přídi přidává zadoboční pohled na sedan s centrálně vyvedenou koncovkou výfuku, falešným difuzorem a decentním křidélkem na víku kufru. Proč být nešťastní z toho, že tu tohle auto chybí? Sedan by díky lepšímu rozložení hmotnosti určitě přinesl zlepšení jízdních vlastností a marná sláva - vyvážeností proporcí se mu hatche ani kombíky rovnat nemohou. Třeba se Ford nechá obměkčit v příští generaci...

Michal Fokt
Diskuze (9)
5. 7. 2014 12:09
Re: hnus
... pozor na vyznávačov Ochtávie! ;-)
Avatar - white label
3. 7. 2014 18:45
Re: hnus
Omlouvat se samozřejmě nemusíš, měl to napsat správně/kompletně. ;-)
Avatar - Ozzman
3. 7. 2014 17:18
Re: hnus
Potom se omlouvám :-) Ale ST se dělalo i jako kombi v první generaci, pokud si pamatuju? ST 170 :-)
Avatar - white label
3. 7. 2014 12:43
Re: hnus
Řekl bych, že měl na mysli Focus ST (viz nadpis článku), ale napsal jen Focus.
Avatar - Ozzman
3. 7. 2014 12:20
Re: hnus
Na to si nemusíš házet korunou, Focus už od I. generace měl karoserii hatchback, kombi i sedan >:D