Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by se vám líbilo, kdyby budoucí Dacia Duster vypadala takhle?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Značka Dacia svůj úspěch postavila hlavně na dostupnosti a nízkých cenách svých modelů. Důkazem tohoto tvrzení je i Duster.

Duster se totiž na mnoha trzích prosadil jako jedno z nejlevnějších SUV, případně jako jeden z nejdostupnějších vozů s pohonem všech kol. Aktuálně je rumunský bestseller v prodeji ve druhé generaci, která vzhledem navazuje na tu první. A ještě několik let života ji čeká.

Nezávislý Designér Ţicărat Alexandru-Călin, který už nás zaujal dřívějším konceptem jménem Dacia Sentry, se však pokusil nahlédnout do vzdálenější budoucnosti a navrhl Duster, který by se podle něj hodil do doby, která nastane za 10 až 20 let.

Jeho vize je 4338 milimetrů dlouhá, 1695 milimetrů vysoká a zaujme nejen poměrně futuristickými tvary, ale také nezvyklými proporcemi. K relativně dlouhé přídi s výrazným převisem totiž grafik přidal celkem krátkou kabinou a zakulacené zadní partie. Přesto tvrdí, že při návrhu pracoval s proporcemi, které jsou pro Duster typické.

Ţicărat přidal také několik neotřelých nápadů, například osvětlené disky kol, otočné přední světlomety nebo zvláštní madla na páté dveře. Ta podle tvůrce slouží nejen k otevírání víka kufru, ale společně s plošinou pod zadním nárazníkem mají také "zábavné" poslání.

Grafik totiž z nějakého důvodu vymyslel řešení, které umožňuje jízdu v podstatě na autě. Chytnete se za madla, stoupnete na onen nárazník a vezete se. Zvláštní...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

7. 4. 2021 15:41
A vpredu...
to budú nejaké elektromagnetické prísavky?
6. 4. 2021 20:32
Dnes už dvě....
......zbytečné malůvky. A není to málo, Antone Pavloviči ? https://www.youtube.com/watch?…
6. 4. 2021 20:23
Re: Jo, tohle...
Ideová štúdia - realita je vždy inde, až na občas sa vyskytujúci detail, akože zo štúdie prebratý, ale často len sotva podobný...
Tie titulky vymýšľa snáď nejaký IT-čkár...
Avatar - Emel
6. 4. 2021 20:16
Jo, tohle...
Jo, tohle je totální nesmysl.
Předpokládám, že ty velký kotouče jsou tam proto, aby to mohlo bez kol jezdit po kolejích...