Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by vypadala superauta v levném provedení?

David Bureš
Diskuze (21)
Nelakovanými nárazníky se nechvalně proslavila někdejší Škoda Fabia Junior. Ani supersportům to v takové verzi nesluší.

Plechová kola a nelakované nárazníky si spojujeme hlavně s malými vozy snažícími se srazit svoji cenu co nejníže. Maďarský nezávislý designér skrývající se pod přezdívkou X-Tomi se rozhodl zjistit, jak by takové prvky vypadaly na luxusních a sportovních vozech. Výsledkem jsou přiložené digitální snímky.

Navržené vozy jsou velice rozporuplné. Zatímco některým automobilům to i s plechovými koly a nelakovanými nárazníky na digitálních snímcích vcelku sluší – třeba Chevroletu Camaro nebo Lamborghini Huracán, jiné vypadají opravdu divně. Na mysli máme Audi TT nebo Jaguar F-Type.

X-Tomi nám ukázal, že ladný automobil nedělají jen celkové tvary, ale také jednotlivé detaily. Snímky dokazují, že jako šaty dělají člověka, tak automobil dělají hlavně kola. Zatímco nelakované díly se dají u některých superaut vcelku „rozdýchat,“ plechová kola nesluší ani jednomu z nich.

Vícevrstvé, perleťové nebo další speciální laky bývají sice drahé, na celkové ceně vozu ale tak velký podíl nemají. Proto berme Mercedes-AMG GT „Social series“ nebo Porsche 911 „Junior“ spíše jako netradiční pohled na luxusní vozy než jako něco, co by se snad mohlo vyrábět.

Třeba Mazda MX-5 ale v takové edici není až tak nereálná. Taková Toyota GT86 se totiž například na domácím japonském trhu prodává s nelakovanými nárazníky a plechovými koly. Tato verze je určena pro tunery, kteří si auto chtějí hned po nákupu individuálně upravit.

David Bureš
Diskuze (21)
25. 10. 2014 15:40
Re: Černý nelakovaný nárazníky
U takových aut je však nelakovaná jen část. U některých ani to ne, jen je to lakované jinak.
25. 10. 2014 14:54
Černý nelakovaný nárazníky
Nedávno ukazatel social verze , dnes za to u pseudo terénních verzí ještě pitomci připlácejí , viz. Oktávka Scout
25. 10. 2014 13:23
Řekl bych,
že většina lidí moc nechce, aby bylo vidět, že mají základní verzi, takže se obvykle šetří spíše v interiéru. Tyhle typy "základních verzí" jsou spíše na přestavby.
25. 10. 2014 08:26
Re: ?
Ja by som povedal, že extrémne stupídny. Akoby nemali na to písať solídne články. ;-\
25. 10. 2014 08:26
Re: krása
To je pravda. Vyzerajú divne, ale kvalita dizajnu to vo väčšine prípadov prebije.