Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jako legendární Bentley Boys: S dětským Bentley Blower můžou jezdit vaše děti i vy

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Jednu z nejslavnějších ér Le Mans teď mohou prožít i vaše děti. Little Car Company představuje dětský Bentley Blower Junior, který je autentickou zmenšeninou originálního závoďáku z dvacátých let minulého století. Můžete se svézt i vy, a dokonce má homologaci pro silniční provoz.

Slavná éra  „Bentley Boys“ byla jedním z nejzajímavějších období v historii legendární čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Uzavřená společnost bohatých britských motoristů a závodníků tam ve dvacátých letech minulého století ukořistila čtyři po sobě jdoucí vítězství a smazávala konkurenci tehdejším vrcholem značky – ohromujícím Bentley 4½ Litre „Blower“. Ettore Bugatti mu tehdy přezdíval „nejrychlejší náklaďák na světě“.

A teď na fascinující éru Bentley Boys mohou navázat i vaše děti, a dokonce i vy. Výrobce aut pro děti Little Car Company nově rozšiřuje svou nabídku o zmenšený ikonický Bentley Blower Junior. Novodobá dětská klasika z dvacátých let je 85procentní zmenšeninou originálu, výrobce na ni spolupracoval s automobilkou a je schválena k provozu na veřejných komunikacích v Evropské unii, Velké Británii a Spojených státech amerických.

Zapomeňte však na historický kompresorem přeplňovaný 4,4litrový čtyřválec SOHC originálu, protože dětská zmenšenina Bloweru jezdí na elektřinu. Výrobce ji vybavil elektromotorem o výkonu 15 kWh a 48voltovým akumulátorem. Společně slibují přibližně 105 kilometrů dojezdu a maximální rychlost 72 km/h. Minimálně ve městech tak Blower od Little Car Company nebude brzdou provozu.

V hliníkově vypadajícím „kompresoru“ pod maskou chladiče mezi předními koly se ukrývá nabíjecí port a výrobce se vynasnažil, aby dětská varianta co nejvíce odpovídala originálu. S výkonnějšími brzdami Brembo je však bezpečnější, přičemž baterie a elektronika jsou uloženy v podvozku, zatímco elektromotor pohání zadní kola. Ve výbavě vozu je i nabíjecí USB port nebo navigace Garmin.

Video se připravuje ...

Little Car Company zahájí výrobu dětských blowerů limitovanou sérií First Edition, která vznikne v počtu pouhých 99 kusů. Všechny budou v charakteristické barvě Blower Green a budou ozdobeny britskou vlajkou. Zahájení výroby je naplánováno na polovinu roku 2024.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme