Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonský super-crash nepřežilo 8 Ferrari a 1 Lamborghini (video)

David Bureš
Diskuze (27)
Během hromadné dopravní nehody v Japonsku nebyl nikdo vážně zraněn.

Na dálnici mezi Kjúšú a Hirošimou v japonské prefektuře Jamaguči se tento víkend stala hromadná dopravní nehoda, během níž havarovalo mimo jiné osm vozů značky Ferrari, jedno Lamborghini a trojice Mercedesů. Údajně se jednalo skupinu automobilových nadšenců jedoucích na sraz supersportů v Hirošimě.

Viníkem nehody je šedesátiletý řidič Ferrari F430 Scuderia, který při předjíždění na navlhlé vozovce ztratil kontrolu nad svým vozem, narazil do středového pásu, od kterého se následně odrazil do svodidla na okraji dálnice. Automobily jedoucí za ním se havarovanému Ferrari nestačily vyhnout, některé z nich se srazily se navzájem, jiné nabouraly do svodidel. Podle svědků jely automobily v době nehody rychlostí zhruba 140-160 km/h.

Mezi nabouranými vozy nechybělo osm Ferrari, mimo jiné modely 355, F360 Modena, F430 a 512 Testarossa, Lamborghini Diablo a tři vozy značky Mercedes-Benz. Účastníkem nehody byla také Toyota Prius a Nissan Skyline.

Během nehody nebyl nikdo vážně zraněn, celková škoda je však odhadována na nejméně tři miliony dolarů. Viníkovi nehody pak hrozí až tři měsíce za mřížemi. Kvůli nehodě byla silnice na šest hodin uzavřena.

David Bureš
Diskuze (27)
9. 12. 2011 01:47
Re: Helmy
Policiste na motorkach?
Avatar - Hammunasakra
8. 12. 2011 17:54
Re: Nemám nic...
Zkusím vám vyložit SVŮJ text - pochopitelně KAŽDÝ kdo má na takové auto má penízky na to si nějaký kurz udělat, ale ten kdo má jen "zájem" si ho udělat, ten spíš NEbude "tím PROBLÉMem" - PROTO "povinné" zkoušky (nijak zásadně se NElišící od běžného řidičského průkazu) na (ultra)vysoké rychlosti..
PS: S tím "vývarem" asi "narážíte" na českou realitu kdy na "povinných" opravách trestných bodů profitovalo (-uje?) jen "pár vyvolených", že? ;-)
Avatar - white label
7. 12. 2011 21:15
Re: Nemám nic...
Zkusím ti přeložit reakci MAPa2009: Kdo má na SS apod., má i na to si nějaké "zkoušky " koupit...a kdo bude případně podobné povinné zkoušky organizovat, se rozhodně špatně mít nebude. :-O :*) ;-)
Avatar - Hammunasakra
7. 12. 2011 21:02
Re: Nemám nic...
NEmyslím si že máte pravdu - to nemá přece ŽÁDNOU souvislost s "buzerací" atd. Mám "maličké" zkušenosti s "rychlejšími" vozy a (myslím že) VÍM o čem mluvím, když říkám že pro rychlosti kdy jedete třeba přes 80 metrů za sekundu (!) je "vhodná" další zkouška..
PS: Ostatně PROTO byla dlouhé roky platná dohoda mezi německými automobilkami - bohužel Audi tuto "nepsanou" ale DODRŽOVANOU dohodu před nedávnem porušilo ... a "logicky" se přidali další... ;-\
PPS: A zřejmě to NEvíte, ale "solidní" automobilky stejně něco podobného pro své (super)rychlé vozy NABÍZí - samozřejmě "dobrovolně", nicméně JE to "rozumné"
To je můj názor (a jsem na 100% PŘESVĚDČENA že je "správný" ;-)
Avatar - MAP2009
7. 12. 2011 18:50
Re: Nemám nic...
Omezování a buzerace ještě nikoho nespasila. Ale pokud chcete aby si komisaři co budou tyto oprávnění udělovat žili jako prasata v žitě tak to klidně můžeme zavádět.