Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je to oficiální: Citroën a Loeb v příštím roce do WTCC!

Michal Fokt
Diskuze (13)
Citroën dává sbohem WRC a vrhne se už od sezony na okruhové závodění v rámci World Touring Car Championship.

Co si budeme povídat - Citroën už nemá ve světě rallye co dokázat. Poté, co po zisku devíti titulů změnil historické tabulky WRC, byť na tom pochopitelně měl lví podíl fenomenální Sébastien Loeb, dospěl k názoru, že je na čase zkusit něco jiného... a lacinějšího. Proto dává rallye sbohem a od příštího roku bude měřit síly s konkurencí na okruzích v rámci světového šampionátu cestovních vozů WTCC. A asi vás nepřekvapí, že jedním z jezdců bude zase... Loeb.

Citroën Racing, sídlící ve Versailles, už započal vývoj závodního speciálu a přestože je zatím tajné, karoserii jakého produkčního modelu závodní speciály francouzské značky ponesou, jisté je, že při vývoji bude využito znalostí i techniky DS3 WRC to včetně kladně prověřeného motoru 1.6 Turbo s přímým vstřikováním, což také částečně vysvětluje, proč vývoj začal tak pozdě.

Hlavním partnerem továrního týmu bude opět Total, takže se rozpoutá i bitva "olejářů" s Castrolem, jenž je partnerem Hondy, která do světa cesťáků vstoupila letos. Kromě japonské automobilky má ve WTCC tovární stáj i Lada a velmi silný je stále Chevrolet, takže určitě nebude nouze o drama, tím spíš, že o WTCC údajně uvažuje i Renault, byť patrně až od roku 2015.

Práce na projektu WTCC prý neovlivní letošní výkonnost ve WRC.

Michal Fokt
Diskuze (13)
27. 6. 2013 13:07
Re: Osobně
Pikse Peak je přece jenom blíž k Rally.
Avatar - King
27. 6. 2013 09:08
Re: Osobně
Podívejte se, jak teď válí na Pikes Peaku. Já bych se o něj nebál. >:D
Avatar - King
27. 6. 2013 09:07
Re: WRC
Jasně že to tušili, takové rozhodnutí neuděláš ze dne na den. :-)
Avatar - Otrava
26. 6. 2013 21:33
Re: Osobně
To povídej Raikkonenovi :-) Těžko říci, co je složitější, ale já tipuji rally, neb tam dochází ke střídání povrchů a každá chyba může mít fatálnější důsledky.

Ale o Loeba bych se nebál, už párkrát ukázal, že na okruhu umí.
Avatar - Otrava
26. 6. 2013 21:29
Re: WRC
Podle mě už letos zahájil stahování se. A já bych se tomu nedivil - po tolika titulech MS za sebou si nemá už příliš co dokazovat a souboj s VW by vyšel zbytečně draho. Tím spíš, že pověst v rally a rallycrossu mají v současnosti velmi dobrou (a příliš nestojí za další zlepšování).
Teď maji ikonu Loeba a možnost zlepšit image i na okruzích. A přijde mi, že už když odtřihli Ogiera, tušili, že se pomalu stáhnou...