Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je tohle ještě Rolls-Royce? Silver Shadow jako driftující speciál (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Luxusní Rolls-Royce Silver Shadow se dočkal proměny v driftovací speciál, za jehož volant usedá jeden z členů chlapecké kapely Boyzone. To je spojení...

Rolls-Royce Silver Shadow se v roce 1965 stal prvním zástupcem své značky se samonosnou karoserií. Ve výrobě se udržel až do roku 1980 a i díky své konstrukci se zařadil mezi nejrozšířenější zástupce své značky.

Vedle čtyřdveřové limuzíny nabízela automobilka i dvoudveřové kupé a kabriolet, který nesl jméno Corniche. Pod označením T pak byl tento Rolls-Royce vyráběn i jako Bentley, který se lišil drobnými stylistickými úpravami.

Pod kapotou standardního Silver Shadow pracoval nejprve vidlicový osmiválec o objemu 6,23 l a později 6,75 l ve spojení se čtyřstupňovou a následně jen třístupňovou automatickou převodovkou.

Právě kombinace motoru s větším objemem a třístupňovou převodovkou se má údajně starat o pohon matně černého Rolls-Royce, jehož karoserie upravená ve stylu závodních vozů sedmdesátých let sedí na podvozku připraveném pro driftování.

S takto upraveným Silver Shadow se v loňském roce v rámci Irish Drift Championship představil Shane Eamon Mark Stephen Lynch, kterého znají především fanynky chlapecké kapely Boyzone z devadesátých let, i když vedle zpěváka je i hercem a členem týmu Japspeed, za nějž startoval v závodech v driftování s Nissanem V8 S15 Silvia poháněným 4,5-litrovým osmiválcem VH45DETT z produkce Nissanu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - eLzyx
29. 1. 2016 11:10
Re: asi budu za vyvrhela
vždyť je to pekáč v ceně pod 200t Kč, byť s ušlechtilým rodokmenem. Kdo ví v jakém stavu to auto bylo. Než to nechat někde hnít, což se běžně děje ( [odkaz] ), tak je lepší to pomalovat a nasadit falešnej roh. Auta mají dělat radost a ne hnít někde ve stodole, nebo ještě hůř na dešti
Avatar - Stejsn
29. 1. 2016 09:50
Re: asi budu za vyvrhela
Mi to příjde stejný, jako kdyby sis koupil ušlechtilýho plnokrevníka a pak mu hřívu a ocas obarvil na růžovo a na čelo dal falešnej umělohmotnej roh.
Avatar - eLzyx
29. 1. 2016 09:29
asi budu za vyvrhela
ale mě se to docela i líbí. Tedy ten optický tuning. Má to takový správný vyvrhelský look ... jsem boháč, ale ne žádná zhýčkaná měkkota.
Nechápu akorát to zběsilé pálení gum. Co je na tom zajímavého :no:
Avatar - Stejsn
28. 1. 2016 20:47
Hrozný,
tohle si ŽÁDNÝ rolls nezaslouží. Lidi nemají úctu vůbec k ničemu.
Prasárna
:no: