Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeden z modelů Peugeot kvůli nedostatku čipů přijde o digitální tachometr

ČTK
Diskuze (24)

Automobilová skupina Stellantis se rozhodla, že bude do vozů Peugeot 308 místo digitálních tachometrů montovat tachometry analogové.

Rozhodnutí je důsledkem globálního nedostatku čipů, který v poslední době komplikuje výrobu automobilů po celém světě. Informovala o tom agentura Reuters.

"Je to šikovný způsob jak obejít reálnou výrobní překážku, dokud krize kolem čipů neskončí," uvedl mluvčí společnosti. Analogové tachometry by se měly ve vozech Peugeot 308 začít objevovat do konce května. Podle francouzského zpravodajského kanálu LCI automobilka zvažuje, že na vozy s analogovými tachometry poskytne slevu 400 eur (zhruba 10.000 Kč).

Výroba současné verze modelu Peugeot 308 by měla na podzim postupně skončit. Nová generace vozu, která se bude vyrábět v jiném závodě, by se už měla vrátit k digitálním tachometrům, poznamenal Reuters.

Společnost Stellantis vznikla na začátku letošního roku spojením italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles s francouzským konkurentem PSA.

ČTK
Diskuze (24)

Doporučujeme

23. 4. 2021 07:59
Re: strasenie
Realne su viacere odstavky vyrobnych zavodov: opakovane zastavili vyrobu v Reanulte, Audi, u PSA a najnovsie bude 2 tyzdna stat VW v BA..
22. 4. 2021 22:53
Re: Úplně by stačilo
Rad budu za troubu, kdyz mi tu objasnite tu marginalni odlisnost mezi BEV a MQB autem.
22. 4. 2021 20:32
Re: To jim poradil Bolek
Nechci se vás dotknout pane, ale z čeho budete živ? Evropská ekonomika je ohromně orientovaná na automobilismus a všechno v ní souvisí se vším. Pokud lidi nebudou kupovat evropská auta a jiné výrobky, tak to časem pocítíte i pokud jste malíř pokojů.
Avatar - rohYpnol
22. 4. 2021 17:14
Re: Úplně by stačilo
Jestli máš pocit, že rozdíl v elektronice běžného vozu a EV vozu je jen měnič, tak jsem tě označením trouba hodně podcenil :D :-!
22. 4. 2021 17:01
Re: Úplně by stačilo
Takze si odmyslime menic, ktery slouzi i jako nabijecka, bms... A dal?