Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Cherokee dostane luxusnějšího nástupce, možná elektrického

Filip Melich
Diskuze (3)

Nevalně se prodávající Jeep Cherokee přeci jen dostane nástupce. Má být větší a lepší, přičemž zřejmě nabídne luxusní verzi Wagoneer. Možná vznikne i v plně elektrické verzi.

Stávající pátá generace Jeepu Cherokee se představila již v roce 2013, takže příští rok oslaví 10. narozeniny. Jeden čas se vůz prodával i na našem trhu, ale nyní dlouhodobě klesají prodeje i na domácím americkém trhu. Spekulovalo se tedy o tom, zda se Cherokee vůbec dočká nástupce. Vedení Jeepu teď potvrdilo, že s další generací počítá.

Jim Morrison, šéf severoamerické divize Jeepu, se nechal slyšet, že příští Cherokee bude větší a lepší než kdy dřív. Což sice z ní hezky, ale Morrison neposkytl bližší informace. Šéf značky, Christian Meunier, pak v rozhovoru s kolegy z amerického Motor Trendu přidal informaci, že se nová generace dočká větší míry elektrifikace. Ani on své prohlášení neupřesnil, ale jednou z možností je i příchod plně elektrické verze.

Fanoušci stojící za stránkou Mopar Insiders zároveň přinesli zprávu pocházející z nejmenovaných zdrojů, že Jeep model Cherokee zařadí do své snahy o nabídku luxusnějších vozů. Konkrétně by to podle webu Mopar Insiders mělo znamenat příchod luxusní verze s názvem Wagoneer, a to někdy v roce 2024 nebo 2025. Je možné, že by právě Wagoneer mohl být nabízen výhradně v elektrické verzi.

Přestože se blíží 10. narozeniny stávající generace modelu Cherokee, náhrady se v blízké době nedočká. Jeep alespoň potvrdil, že na vývoji nástupce již pracuje. Odhalení šesté generace zcela jistě neproběhne letos, počítejme spíše s příštím rokem, možná i pozdějším termínem.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
27. 6. 2022 09:38
Re: Design Jeepu se mi líbí víc než
Řešení je snadný všude (jinde) používaný, dokonce i diskuzní platformy zadarmo ho mají https://www.hifi-voice.com/ buď ty blbý :no: :yes: zrušit, nebo ať je vidět KDO mínusuje (plusuje) tak je to SNADNÝ

ACZ to(hle) řeší lééééta teď místo (vy)řešení dávno vyřešeného VŠEM trochu zkomplikovali přihlášení :*)

Místní ajťáky ŽERU už léta = a jak (od) dnes (opět) ukázali plným PRÁVEM :D :-!
27. 6. 2022 08:51
Re: Design Jeepu se mi líbí víc než
Vždyť fungují všechny původní účty. Redakce absolutně nemá zájem ten maras řešit. A nebo je to dokonce záměr. A jak vidíš, minusovač, který neměl žádné dětství a proto z něj vyrostl úchyl, je stále na scéně.
Avatar - KANKUNEN
27. 6. 2022 08:17
Design Jeepu se mi líbí víc než
u BMW. Dnes jsem se nově přihlašoval, tak snad už tu nebude ten maras s multinicky. Mínusáři asi budou v anonymitě furt, že.