Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep láká na tradiční Easter Safari, poodhalil upravený Grand Cherokee a Gladiator

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Jaro se pomalu blíží a s ním i akce Easter Jeep Safari, na které tradiční americký výrobce SUV a offroadů vždy představuje zajímavé koncepty.

V pouštní oblasti Moab, která je vyhlášeným rájem pro milovníky offroadového ježdění, se letos uskuteční již šestapadesátý ročník akce Easter Jeep Safari. Ta je místem tradičního setkání majitelů i fanoušků značky Jeep a samotná automobilka si pro tuto akci vždy připravuje malá překvapení v podobě nových konceptů.

S jejich odhalováním přitom automobilka začíná pravidelně s určitým předstihem, díky čemuž se můžeme již nyní podívat na první ukázky toho, co si pro nás Jeep chystá. V tiskové zprávě přitom automobilka uvádí, že se můžeme těšit na „větší, lepší, zelenější, rychlejší, ultra-schopné a nesporné“ koncepty jak z dílny Jeep, tak i Jeep Performance Parts.

První z ukázek, které automobilka zveřejnila, je pick-up Jeep Gladiator, respektive je obrys. Automobilka ho vytvořila z grafiky, která připomíná QR kód, jeho skenování jsme se ale nikam nedostali. Samotná grafika přitom ukazuje přinejmenším zvýšený podvozek, větší kola a ochranným rám vpředu.

Příslibem zajímavých úprav je ovšem pečeť pod grafikou vozu, na které můžeme vidět logo Jeep Performance Parts. Gladiator tak bude bezpochyby vybaven řadou terénních doplňků, které ještě zlepší jeho terénní prostupnost. Řada z nich se přitom buď již objevila, nebo teprve objeví v nabídce.

Druhá grafika pak ukazuje zřetelné obrysy nového Jeepu Grand Cherokee. Díky modrým detailům, jako jsou modré obrysy mlhovek, přitom můžeme s vysokou pravděpodobností říci, že se bude jednat o plug-in hybridní verzi 4xe, která se objeví také v Evropě.

Video se připravuje ...

Zatím je těžké říct, jaké doplňky bude Jeep na elektrifikovaném Grand Cherokee prezentovat. Možná se ale dočkáme ukázky jeho schopností v náročném terénu. Ostatně už v tiskové zprávě automobilka zmiňuje, že nová elektrifikovaná SUV Jeep 4xe zvládnout i ten nejnáročnější terén v oblasti Moab a přispějí tak k naplnění vize Zero Emission Freedom.

Je však pravděpodobné, že automobilka na akci Easter Jeep Safari představí i další koncepty, jejichž poodhalení bychom se mohli dočkat v příštích dnech. Do dubnové akce totiž zbývá ještě pěkných pár týdnů.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme