Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep uvede konkurenta Range Roveru v roce 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Jeep potvrdil, že do své nabídky zařadí model, který se má stát přímým konkurentem pro britský Range Rover.

Mike Manley, generální ředitel Jeepu, během svého projevu na letošním ženevském autosalonu uvedl, že jeho značka představí luxusní SUV pojmenované Grand Wagoneer, které bude nabízeno i na evropském trhu.

Novinka se má stát přímým konkurentem pro Range Rover a podle neoficiálních informací britského magazínu Auto Express je velmi pravděpodobné, že bude sdílet řadu komponentů s připravovaným Maserati Levante.

Šéf Jeepu sice ve svém prohlášení nezmínil cenu ani motory, s nimiž nový Grand Wagoneer dorazí, ale s ohledem na technické spříznění s Maserati se očekává využití přeplňovaného 3,8-litrového vidlicového osmiválce a evropský trh pak i 3,0-litrových V6 turbodieselů.

K rozhodnutí o vývoji a uvedení nového prémiového zástupce značky Jeep vede automobilku skutečnost, že nejen na severoamerickém trhu roste poptávka zákazníků po lépe vybavených verzích Grand Cherokee.

Novinka má nejen svým jménem ale i charakterem odkazovat na model Wagoneer, který patří dodnes k nejdéle vyráběným Jeepům firemní historie. Bez velkých změn jej značka nabízela v letech 1962 až 1991.

Kromě velkého luxusního SUV zmínil Manley v Ženevě i příchod nástupce modelů Compass a Patriot, který je naplánován na příští rok. Tato novinka se má v nabídce značky usadit mezi nový Renegade a poslední generaci Cherokee. K dispozici pak má být s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
13. 3. 2015 21:02
Re: Vysoký cíl
Americana-italiano bullshit. Co to ten Marchione zo svojou suitou zase vypotil?!
13. 3. 2015 12:16
Re: Vysoký cíl
Nechápu. Jaký cíl. Jako RR? Proč? V čem? V nespolehlivosti? Vždyť si ty auta konkurují všechny křížem krážem a bojuje se o každého zákazníka. ;-)

Pokud bude sdílet hodně věcí s Levante, tak to bude prémiové auto se vším všudy.
13. 3. 2015 11:41
Vysoký cíl
No, tak to teda hodně štěstí, protože to bude sakra těžkej oříšek... Zatím bych zacílil na německou trojku...