Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jerry Seinfeld vydražil jedinečné Porsche 911 Classic Club. Cena vyrazí dech

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Známý moderátor a komik je současně známým sběratelem automobilů značky Porsche.

Před pár týdny se objevily zprávy o dražbě unikátního Porsche 911 Classic Club Coupe, které vzniklo jako speciální projekt tovární divize Sonderwunsch, jež se specializuje na úpravu vozidel podle speciálních přání. Základem projektu bylo Porsche 996 z roku 1998, které automobilka upravila ve stylu limitované edice Sport Classic z roku 2009.

Šedé kupé tak dostalo specifický bodykit, lakování šedou barvou Sportgrey a lakované světle šedé sportovní pruhy v odstínu Sportgrey Light. Nechybí nápisy Classic Club Coupe a v podbězích vidíme ikonické kola Fuchs o rozměru 18 palců. Specifickou úpravou pak prošla i kabina, kde nechybí speciální plaketka potvrzující unikátnost vozu.

Video se připravuje ...

Zavěšení kol, brzdy i motor použila automobilka z novějšího a výkonnějšího modelu 911 GT3 generace 996.2, což v případě pohonné jednotky znamená plochý šestiválec o objemu 3,6 litru s atmosférickým plněním, výkonem 280 kW (381 koní) a manuální šestistupňovou převodovkou.

Vůz, který vznikal ve spolupráci s Porsche Club of America, nabídla prostřednictvím aukce společnost Broad Arrow Auctions. Šťastným majitelem se stal známý komik a sběratel vozů Porsche Jerry Seinfeld, který za unikátní přestavbu z dílen automobilky zaplatil částku 1,2 milionu dolarů, tedy bezmála 26 milionů korun.

Jak přitom poznamenávají kolegové z TheDrive, kteří na výsledek aukce upozornili, Seinfeld vybočuje z řady běžných sběratelů. Na rozdíl od mnohých z nich totiž auta neschovává ve skladišti jako investici, ale běžně s nimi jezdí po silnicích. Je tedy možné, že unikátní 911 Classic Club Coupe spatří šťastlivci ze zámoří i na veřejnosti.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme