Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jízdní dojmy s Alfa Romeo Tonale PHEV: První sexy elektrifikace!

Tomáš Hadač
Diskuze (10)

Plug-in hybridní tonale představuje nejnovější a zároveň vrcholný přírůstek řady, s níž Alfa Romeo vstoupila do světa elektrifikace. Provětrali jsme ho symbolicky v Itálii.

Zelené tendence naplno zasáhly také značku Alfa Romeo, jež se vypravila na elektrifikační pouť „od nuly k nule“: během ní se má italský výrobce transformovat z nulového počtu elektrifikovaných vozidel na prahu roku 2022 na značku s kompletním portfoliem bezemisních aut do roku 2027. Milník v procesu uhlíkové neutrality tvoří model Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4, nejsportovnější kousek řady, za jehož představením jsme se vypravili do italského městečka Balocco.

Video se připravuje ...

Krásu střídá nádhera

Přistihli jsme se, že na tonale koukáme se stejným zaujetím jako Asiaté v Praze na orloj. Povedený design kompaktního SUV s typicky vykrojenou maskou, registrační značkou nalevo a předními světlomety s třemi segmenty jednoduše nejde přehlédnout. Bateriové zítřky poté symbolizuje omlazené logo – elektrický znak Biscione nacházíme na zatmaveném levém zadním okně. Ale dost bylo venkovního kochání, usedáme dovnitř.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Tomáš Hadač
Diskuze (10)

Doporučujeme

25. 11. 2022 05:14
Re: Re: Re: To auto. .
Přiznány výfuk je fajn ale zezadu. Tady výfuk trčí takovým způsobem z boku auta( pod autem) že je to k zblití. Nevešel se už pod baterií no.
25. 11. 2022 00:35
Re: Nazivo
Giulia pro tebe není dost hezká?! :-O :-O :-O
24. 11. 2022 19:49
Re: Re: To auto. .
Mně přiznaný výfuk nijak nepohoršuje, naopak jsem rád.
A ohledně hmotnosti, co se takhle podívat třeba na BMW X1?
24. 11. 2022 11:49
Re: Nazivo
Mimózo
Avatar - 3_diamanty
24. 11. 2022 11:44
Nazivo
Krasne auto... konecne pekna alfa kua drat... ale to trvalo :yes: