Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kanadských farmářů se zeptali na elektrické pick-upy. Podle nich nemají význam

Stanislav Kolman
Diskuze (67)

Kanaďané nejsou z elektrických pick-upů nadšení tolik, jako lidé v jiných částech světa. Obávají se, že takové stroje nepřinesou dostatek užitku.

S elektrickým pohonem se v příštích letech nepočítá jen u osobních automobilů, ale i užitkových vozů (jen si připomeňte naše videodobrodružství s VW e-Crafterem). V příštích letech automobilky chystají hned několik elektrických pick-upů, auto s korbou připravují Tesla, Rivian či Bollinger.

Ne všude ale sklízí elektrické pick-upy nadšení. Automotive News Canada se vydal do provincie Alberta a oslovil místní farmáře, aby zjistil jejich názor na takové užitkové vozidlo. A jak tamní zdroj uvádí, někteří o užitkáčích na elektřinu neměli ani tušení. Tamní prodejci aut navíc říkají, že po elektromobilech je tu nulová poptávka.

Pick-up je pro obyvatele Alberty pracovní nástroj a nedílná součást obživy. Prý si jen těžko dokážou představit, že by elektromobil dokázal při práci nahradit tradiční auto s konvenčním pohonem. „Farmáři a zemědělci v Albertě potřebují, aby byl pick-up spolehlivý a uvezl co nejvíce nákladu. Navíc se obávají, že by takové auto stálo příliš dlouho u nabíječky a tudíž by jej nemohli používat,“ uvádí analytik Dennis DesRosiers.

Infrastruktura rychlonabíječek je v zámoří podstatně rozvinutější než v Evropě, stanice ale najdete jen v centrech velkých měst, což může být pro vesnické farmáře problém. Obzvlášť ve srovnání s kanystry, které naplní palivem a mají jej k dispozici přímo na farmě, takže do města vůbec nemusí.

Kanaďané se bojí také toho, že elektrické pick-upy neuvezou tolik nákladu. Užitkové vozy s bateriemi v útrobách jsou pochopitelně o poznání těžší, což se logicky někde podepíše. Myslí si, že pick-up na elektřinu bude spíše otázkou životního stylu, než čistokrevným pracantem, jenž by zvládl náročné obhospodařování kanadských farem.

Mé příští auto bude pohánět...
  • Benzin
    47,5%
  • Nafta
    32,3%
  • Elektřina
    15,9%
  • Jiná alternativa
    4,3%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 6854 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (67)

Doporučujeme

13. 7. 2019 18:17
Re: Myslím, že neskôr názor zmenia...
Neprorokuju zadnou velkou pravdu. A narozdil od tebe se snazim diskutovat vecne, neuhybat od tematu a vyhybat se osobni rovine.
Taky bys to mohl nekdy zkusit. ;-)

Pro sve argumenty uvadim odkazy. Ty jsi tady toho krome hroceni a urazek zatim moc nepredvedl :-)

Uvadim mimo jine odkazy na to, k cemu se zavazala Ceska Republika s EU a s vetsinou zbytku sveta.

Mas slusny znalosti z historie. Ale o Parizke dohode jako bys nevedel.

Ceska Republika se zavazala snizit emise CO2 do r 2030 o 40%. Tzn JA i TY :-) (jestli mas tedy cesky obcanstvi).
Avatar - Jerry.Gunman
13. 7. 2019 14:46
Re: Myslím, že neskôr názor zmenia...
Klimatologie se stala novým náboženstvím světa, které využívají nejrůznější šizuňkové k vlastnímu obohacení. Holt, hrozby ohněm pekelným už nefrčí, tak budeme hrozit globálními klimatickými změnami.

A jedním z proroků té VELKÉ PRAVDY je zdejší diskutér Don Vito, který se (ve své vrozené skromnosti) pokládá za moudřejšího avzdělanejěího nežli prezident USA i se všemi svými poradci.

No nic, dám Ti dobrou radu - a zadarmo ;-)

Zkus namísto zbytečné "osvěty" zde na ACZ raději více pracovat, ať si konečně můžeš koupit ten svůj vysnívaný elektro-tentononc, pak si jej vetkni... inu, kamkoli Ti bude v danou chvíli pohodlno. Často, pravidelně a intenzivně spolu obcujte - a buďtež spolu šťastni až do konce vašich společných dní.

Možná za pár desítek let, až drobátko zmoudříš (já vím, JE to nepravděpodobné, ale staly se už i podivnější věci) Ti dojde, že ne každý názor, který jsi jako mladší ucho prosazoval a na kterém jsi TAK lpěl, byl TAK správný, jak sis o něm tehdá myslel.

S pozdravem nepište mi a pokud možno, nepište vůbec
J.G.
Avatar - Jerry.Gunman
13. 7. 2019 14:34
Re: "Pruzkum"
Spíše hloupými tlachy nežli osvětou, ale ono je to asi jedno ;-)
13. 7. 2019 07:50
Re: Myslím, že neskôr názor zmenia...
Tady nejde jen o EU.

K parizske dohode se pripojila vetsina sveta, predevsim Cina.

Proti ni jsou Rusko, no a s Trumpem (ktery si mysli, ze v 18. Stoleti litaly letadla) USA a pak Iran, Irak.. a Jerry.Gunman :-)
https://treaties.un.org/…ViewDetails.aspx?…

Takze tvy alibisticky radoby vtipny prispevky o EU timto berou za svy.
13. 7. 2019 07:24
Re: "Pruzkum"
Jenom svym chovanim, podporou e-mobility a castecne v zamestnani.
A osvetou v acz diskuzi. :-)