Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karbonu není nikdy dost? Do rukou Mansory už padl i Rolls-Royce Spectre

Daniel Fuglevič
Diskuze (1)

Na elektromotory luxusního kupé společnost nesáhla, všechno ostatní si ale upravuje jako obvykle po svém.

Zatímco i některé tovární specifikace moderních Rolls-Royců umí být pořádně výstřední, další úroveň extrémnosti může velice snadno zajistit úprava od tradičně odvázaného úpravce Mansory. Německá společnost se nyní pustila taky do nejnovějšího elektrického modelu Spectre a výsledek je dle předpokladů… klasické Mansory.

Pro Spectre si úpravce připravil rozsáhlý bodykit z uhlíkových vláken. Přední nárazník doplňuje o nový splitter, rámečky otvorů přístupu vzduchu a taktéž pásy denního LED osvětlení. Z karbonu je i dlouhá kapota elektrického kupé, zatímco černě zbarvená mřížka na přídi může být dle Mansory „diskrétně, ale efektivně“ podsvícena barvou dle přání zájemce.

Video se připravuje ...

Karbonové díly pokračují i na bocích. Kromě nových prahů je pořádným kusem žebrování za předními koly, v rámci kterého Mansory zvýrazňuje původní boční emblémy značky. Karbonových rámečků se dočkaly zadní svítilny, kdežto aerodynamický přítlak takřka třítunového GT má údajně maximalizovat nový pevný spoiler na zádi v kombinaci s výrazným difuzorem níže – ten může být navíc volitelně objednán s centrálním brzdovým světlem.

Pro svůj vyšperkovaný Spectre nabízí Mansory vlastní design 23- a 24palcových kovaných kol. Výsledná barevná specifikace vozu je samozřejmě volbou zákazníka, představovaný exemplář nicméně kombinuje začerněný exteriér s kompletně přečalouněným interiérem v kontrastní oranžové kůži. Obložení dveří, palubní desky a dalších částí karbonem pak odkazuje na exteriér vozu.

Do úprav elektrického pohonného ústrojí Rolls-Roycu se Mansory nepustilo. Zůstává tedy původní hodnota systémového výkonu dvou elektromotorů 430 kW (585 koní) a maximum točivého momentu 900 Nm. Baterie o kapacitě 102 kWh zajistí dojezd až 530 km (WTLP). Z nuly na 100 km/h se dostane luxusní GT za 4,5 sekundy a maximálně dosáhne rychlosti 250 km/h.

Cenovku kompletní úpravy Rolls-Roycu Spectre neznáme. Mansory ji tradičně prozradí jen opravdu vážným a nepochybně odvážným zájemcům.

Daniel Fuglevič
Diskuze (1)

Doporučujeme

25. 4. 2024 19:05
man sory
tohle je víc než kýč tohle je ultra kýč....nechápu že si někdo dobrovolně za svoje peníze zničí auto,neviděl jsem zatím od MAN SORY jediný koukatelný tuning ....