Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karl-Friedrich Stracke přechází od GM k Magna Steyr

Diskuze (0)
Bývalý šéf Opelu se stěhuje do Rakouska, u Magna Steyr bude zodpovědný za obchod a vývoj.

Karl-Friedrich Stracke, který v letech 2011 až 2012 stál po dobu 15 měsíců v čele automobilky Opel, odchází do Rakouska. Firma Magna Steyr, sídlící v Grazu, oznámila, že Strackeho angažovala na pozici vedoucího vývoje a se zodpovědností za vztahy s dodavateli.

Stracke opouští GM po více než třech desetiletích. Původně nastoupil k Opelu v roce 1979 jako inženýr. V letech 1995 až 1999 řídil továrnu Bochum, později vystřídal několik významných pozic – byl šéfem technologického centra v Rüsseslheimu, řídil vývoj produktu u GM Europe (vedení Opelu a Saabu) a zastával podobnou funkci v americké centrále GM. Od tam byl v roce 2011 převeden zpátky k Opelu,na funkci výkonného ředitele. Na tomto postu vystřídal Nicka Reillyho, který Opel dočasně vedl poté, co v roce 2010 odstoupil Hans Demant.

Stracke ovšem vydržel ve funkci pouhých 15 měsíců, pak se vrátil zpět do centrály GM. Od letošního března má Opel nové stálé vedení, v čele stojí Karl-Thomas Neumann, bývalý vrcholný manažer Volkswagenu a Continentalu.

Přechod Strackeho z GM do Magna Steyr není jedinou vazbou rakouské firmy na Opel. V roce 2009 se Magna s pomocí ruské banky Sberbank neúspěšně pokoušela převzít německou automobilku, koncern General Motors se ale nakonec rozhodl udržet Opel ve svém vlastnictví.

Diskuze (0)