Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karosa má ISO 9000

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Mezinárodně uznávaná řada standardů pro podnikové systémy řízení jakosti nese označení ISO 9000 a aktuální verze má navíc v označení číslici 2000 - tu nyní získala i Karosa.

Investice do moderních technologií řadí Karosu z Vysokého Mýta na jedno z předních míst výrobců autobusů v Evropě. K dobrému jménu však v dnešním náročném konkurenčním prostředí patří nejen nové výrobky a vyspělé výrobní technologie, ale dodavatelé očekávají vysoký standard kvality ve všech oblastech činnosti podniku. Mezinárodně uznávaná řada standardů pro podnikové systémy řízení jakosti nese označení ISO 9000 a aktuální verze má navíc v označení číslici 2000.

Karosa, a.s. je tedy dalším z českých podniků, který získal certifikát systému řízení jakosti dle ISO 9001:2000. Auditoři certifikační společnosti RWTÜV Praha provedli prověrku podniku v polovině listopadu minulého roku s tím, že nebyly zjištěny závažné odchylky od daných standardů a právě v těchto dnech tak mohl být oficiálně udělen certifikát.

Udělení takového hodnocení znamená pro podnik získání další silné stránky a může mít výrazný vliv na prodejní úspěchy jak ve střední a východní Evropě, tak i na náročných trzích západní Evropy, kde bude značka soupeřit se zavedenými firmami.

Ondřej Láník
Diskuze (0)